Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: James o tragickej smrti Bryanta: Som zlomený a zničený

LeBron James. Foto: TASR/AP

Bryant ukončil profesionálnu kariéru v roku 2016. Počas tej istej sezóny James prvýkrát získal titul so svojim "rodným" klubom Clevelandom Cavaliers.

Los Angeles 28. januára (TASR) - Hviezdny basketbalista LeBron James sa prostredníctvom sociálnej siete Instagram prvýkrát vyjadril k tragickej smrti svojho blízkeho kamaráta a zároveň súpera na palubovkách NBA Kobeho Bryanta. Líder Los Angeles Lakers len v sobotu po súboji s Philadelphiou 76ers obdržal od Bryanta gratulácie po tom, čo ho prekonal v počte bodov a dostal sa na tretiu priečku historického poradia.

O pár hodín neskôr sa neďaleko mesta Calabasas blízko Los Angeles v hmlistom počasí zrútil vrtuľník s Bryantom, jeho 13-ročnou dcérou Giannou a ďalšími siedmimi pasažiermi na palube. Tragédiu nikto neprežil. Správu sa hráči Lakers dozvedeli až na letisku, kde kamera zachytila Jamesa objímajúc sa s jednotlivými členmi tímu. "Nie som ešte pripravený, ale skúsim to. Chcem niečo napísať, ale vždy, keď na niečo pomyslím, sa rozplačem. Myslím na teba, na Giannu a na úžasný priateľský vzťah, ktorí sme mali," napísal na Instagrame James. "Nemyslel som si, že konverzácia po súboji proti Philadelphii bude naša posledná. Som zlomený a zničený," dodal.

Bryant ukončil profesionálnu kariéru v roku 2016. Počas tej istej sezóny James prvýkrát získal titul so svojim "rodným" klubom Clevelandom Cavaliers. V roku 2018 sa však po dvoch finálových neúspechoch rozhodol podpísať kontrakt práve s Lakers. Informáciu priniesla agentúra AFP.