Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Nemci zvíťazili v zápase B-skupiny na MS v Ostrave nad Lotyšskom

Na sníme hráči Nemecka oslavujú gól v zápase B-skupiny Nemecko - Lotyšsko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR- Michal Runák

V úvode duelu boli aktívnejší Nemci a vyťažili z toho úvodný gól, keď sa po necelých šiestich minútach presadil Kahun.

Ostrava 15. mája (TASR) - Hokejisti Nemecka zvíťazili v stredajšom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave nad Lotyšskom vysoko 8:1. Mužstvo Harolda Kreisa suverénne zvládlo dôležité stretnutie v boji o štvrťfinále, keď už v polovici duelu viedlo 6:0. John-Jason Peterka zaznamenal dva góly, Yasin Ehliz, Lukas Reichel a Jonas Müller si pripísali zhodne po dve asistencie a Kai Wissmann mal bilanciu 1+1.

Nemci odohrajú ďalší zápas v piatok o 16.20 h proti Kazachstanu, Lotyši nastúpia o deň neskôr o 12.20 proti Švédsku.



B-skupina:

Nemecko – Lotyšsko 8:1 (2:0, 5:1, 1:0)

Góly: 6. Kahun (Kälble, Tiffels), 19. Wissman (Sturm), 21. Pföderl (Ehliz, J. Müller), 23. Tuomie (Kastner, Ugbekile), 26. Peterka (Reichel, Wissman), 31. Michaelis (Ehliz), 36. Peterka, 45. Sturm – 40. Komuls (Dzierkals). Rozhodcovia: Brander (Fín.), Campbell (Kan.) – Ondráček, Špůr (obaja ČR), vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 8652 divákov.

Nemecko: Grubauer – Wissman, J. Müller, Szuber, M. Müller, Wagner, Kälble, Forhler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun, Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Ehl, Kastner, Tuomie

Lotyšsko: Gudlevskis (25. Merzlikins) – Zile, Jaks, Čukste, Freibergs, Komuls, Mamčics, Cibulskis – Daugavinš, Abols, Dzierkals – Rob. Bukarts, Batna, Krastenbergs – Indrašis, Ločmelis, Rih. Bukarts – Tralmaks, Egle, Gavars – Ansons




V úvode duelu boli aktívnejší Nemci a vyťažili z toho úvodný gól, keď sa po necelých šiestich minútach presadil Kahun. Lotyšsko si postupne tiež vypracovalo niekoľko šancí, ale Grubauer podržal svoj tím. Na druhej strane Sturm v samostatnom úniku ešte neuspel, no pred prestávkou Wissman využil presilovú hru. Po necelých troch minútach druhého dejstva Pföderl a Tuomie upravili už na rozdiel štyroch gólov. Mužstvo Kreisa pokračovalo v ofenzívnej aktivite a Peterka skóroval aj v druhej početnej výhode Nemcov, prekonal už brankára Merzlikinsa, ktorý nahradil Gudlevskisa. V polovici duelu Michaelis opäť v presilovke zariadil vedenie 6:0. Lotyši inkasovali v 36. minúte aj siedmykrát, keď si Ansons nešťastne vrazil prihrávku Peterku do vlastnej bránky. Komuls 58 sekúnd pred koncom druhej tretiny dosiahol čestný zásah pobaltského tímu - 1:7. V tretej časri ešte Sturm upravil na konečných 8:1.

hlasy aktérov (zdroj: JOJ):

Dominik Kahun, útočník Nemecka, strelec prvého gólu:" Zo začiatku bolo cítiť, že my sme mali viac energie, keďže oni hrali včera. Hrali sme dobrý hokej a postupne nám to začalo padať. Po stretnutí so Švédskom to bolo pre nás ťažké, mali sme však veľa mítingov a dnes sme dokázali Lotyšov prevýšiť."

Rodrigo Abols, útočník Lotyšska: "Od začiatku to bol katastrofálny výkon z našej strany. Veľmi často sme prepadávali a nepomáhali sme brankárom. Teraz sa ukázalo, kto v skupine hrá dobre. Je len na nás, aby sme predviedli v ďalších dueloch, či patríme k lepším tímom na turnaji."

Kaspars Daugavinš: "Dostali sme rýchle góly a trochu sme sa rozpadli. Nemci tam lietali, mali predtým deň voľna, my sme o deň skôr hrali a bolo to cítiť. Neboli sme pripravení, nevedeli sme reagovať na ich akcie. Doslova sa s nami pohrali. Mali sme ukázať viac charakteru."

tabuľka B-skupiny:

1. Švédsko 3 3 0 0 0 16:4 9

2. Lotyšsko 4 1 2 0 1 11:14 7

3. Nemecko 4 2 0 0 2 16:17 6

4. SLOVENSKO 3 1 1 0 1 15:12 5

-------------------------------------------------

5. USA 3 1 0 1 1 12:11 4

6. Francúzsko 3 1 0 1 1 7:8 4

7. Kazachstan 3 1 0 0 2 5:9 3

-------------------------------------------------

8. Poľsko 3 0 0 1 2 7:14 1



/zápasy, víťazstvá, víťazstvá v nadstavbe, prehry v nadstavbe, prehry, skóre, body/