Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prezident USA prijal v Bielom dome hokejistov Washingtonu Capitals

Americký prezident Donald Trump pózuje fotografom s členmi tímu Washington Capitals počas tradičného prijatia víťazov Stanley Cupu z roku 2018 v Bielom dome vo Washingtone 25. marca 2019. Foto: TASR/AP

Hokejisti Capitals na čele s kapitánom Alexandrom Ovečkinom následne absolvovali súkromnú 45-minútovú prehliadku Bieleho domu.

Washington 26. marca (TASR) - Americký prezident Donald Trump prijal hokejistov, trénerov i členov realizačného tímu Washingtonu Capitals a zablahoželal im k zisku Stanleyho pohára.

"Pre mňa ako fanúšika hokeja i Capitals je veľká česť prijať úradujúcich víťazov NHL. Priniesli ste Stanleyho pohár domov do Washingtonu. Po zisku trofeje vás v uliciach mesta zdravili tisíce fanúšikov, ktorí vás zbožňujú. Je veľká šanca, že v tejto sezóne zopakujete vlaňajší úspech, pretože máte srdce šampiónov," citovala slová Trumpa agentúra AP.

Hráči Capitals na čele s kapitánom Alexandrom Ovečkinom následne absolvovali súkromnú 45-minútovú prehliadku Bieleho domu. "Audiencia u prezidenta nám pripomenula, že sme dosiahli výnimočné veci. Tým sa uzavrela jedna krásna kapitola. Teraz sa musíme skoncentrovať na záver základnej časti a urobiť všetko pre to, aby sme v play off boli opäť úspešní," zdôraznil tréner "Caps" Todd Reirden.

Dvaja hráči zo súčasného kádra Washingtonu - brankár Braden Holtby a útočník Brett Connolly - sa rozhodli nezúčastniť na audiencii, ako dôvod uviedli nesúhlas s názormi Trumpa. Connolly podporil spoluhráča z vlaňajšieho víťazného tímu Devanteho Smith-Pellyho, ktorý už hneď po zisku pohára vyhlásil, že nepôjde do Bieleho domu, pretože "slová, ktoré Trump chrlí, sú rasistické a sexistické". Smith-Pelly už v súčasnosti hrá na farme Washingtonu v Hershey (AHL), ako člen víťazného kádra Capitals však mal možnosť zúčastniť sa na návšteve, svoj názor ale nezmenil a pozvánku do Bieleho domu odmietol.