Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Balážová s Pištejom zabojujú v Číne o účasť pod piatimi kruhmi

Na snímke slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Ľubomír Pištej (vpravo) a Barbora Balážová (vľavo) prehrali v súboji o bronz na II. európskych hrách v Minsku s francúzskou dvojicou Tristan Flore, Laura Gasnierová 1:3 na sety. Minsk, 25. júna 2019. Foto: TASR Michal Svítok

Slováci sa na turnaj naladili triumfom v mixe na podujatí ITTF Challenge Plus North American Open v kanadskom Markhame.

Čeng-čou 11. decembra (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej zabojujú o účasť na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu. Dvojica sa opäť predstaví v mixe na koncoročnom turnaji ITTF World Tour Grand Finals v čínskom Čeng-čou a ak uspeje vo štvrtkovom štvrťfinále, zabezpečí si účasť pod piatimi kruhmi.

Na turnaji, ktorý sa odohrá od 12. do 15. decembra, sa predstavia najlepší z celoročného seriálu ITTF World Tour. Slovensko sa na ňom premiérovo zúčastnilo v roku 2017, rovnako aj vlani a teraz bude mať prvýkrát zastúpenie až v dvoch disciplínach. Balážová sa totiž okrem mixu predstaví aj vo štvorhre žien spolu s českou partnerkou Hanou Matelovou.

Obe disciplíny odštartujú vo štvrtok štvrťfinálovými súbojmi. Balážová s Pištejom, štvrťfinalisti z tohtoročných MS a šiesti v mixe vo svetovom rebríčku, nastúpia proti hongkonskému páru Hoi Kchem Doo, Čchun Tching Wong. V prípade výhry by si okrem postupu do semifinále zabezpečili aj účasť v Tokiu, kde bude mať mix premiéru pod piatimi kruhmi. Balážová s Matelovou nastúpia vo štvrťfinále proti Japonkám Miju Nagasakiovej a Mijuu Kiharovej.

Slováci sa na turnaj naladili triumfom v mixe na podujatí ITTF Challenge Plus North American Open v kanadskom Markhame. Duo Balážová, Matelová navyše pridalo bronz vo štvorhre. "V Kanade sme uhrali fantastické výsledky, ale priviezli sme si aj rôzne malé zranenia. Dúfam, že nám takéto maličkosti neprekazia cestu na OH v Tokiu. Urobíme maximum a veľmi sa tešíme," uviedol v tlačovej správe šéftréner slovenskej reprezentácie Jaromír Truksa.

Stolný tenis - ITTF World Tour Grand Finals:



štvrtkový program:

mix - štvrťfinále:
06.00 Barbora Balážová, Ľubomír Pištej (SR) - Hoi Kchem Doo, Čchun Tching Wong (Hongkong)

štvorhra žien - štvrťfinále: 9.20 Barbora Balážová, Hana Matelová (SR/ČR) - Miju Nagasakiová, Mijuu Kiharová (Jap.)