Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Podľa Prudhommea môžu za agresivitu na trati médiá

Cyklistický manažér Christian Prudhomme Foto: TASR

V nedeľu strážili tímový autobus Sky piati policajti, ale neprišlo k žiadnym incidentom.

Mende 19. júla (TASR) - Riaditeľ cyklistických pretekov Tour de France Christian Prudhomme vyhlásil, že za agresivitu divákov voči lídrovi Chrisovi Froomeovi a jeho tímu Sky môžu médiá.

Pretekárov britskej stajne museli pred nedeľňajšou 15. etapou strážiť policajti. Všetko to zapríčinil sobotňajší incident, keď Froomea jeden z divákov oblial pohárom moču a kričal na neho, že dopuje. Jeho tímového kolegu Richieho Porteho štyri dni predtým na trati udreli.

Froome povedal, že za to môžu "nezodpovedné" správy v médiách. Rovnaký názor zdieľa aj Prudhomme. "Existuje korelácia medzi tým, čo sa píše a hovorí v novinách, rádiách a televízii a čo sa stane na trati," povedal.

Niektorí novinári totiž vzniesli tieň dopingového podozrenia na britského cyklistu, ktorý hneď v prvej horskej etape tohto ročníka potupil a jasne zdolal svojich najväčších konkurentov. Tí s ním vôbec nedokázali držať krok a tak si spravil poriadny náskok, ktorý je po nedeľňajšej etape už viac ako tri minúty. "Novinári udali tento tón a ľudia veria v to, čo vidia v médiách," uviedol Froome.

V nedeľu strážili tímový autobus Sky piati policajti, ale neprišlo k žiadnym incidentom. "Chalani majú strach," agentúra Reuters citovala športového riaditeľa stajne Nicolasa Portala.