Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

REAKCIE OSOBNOSTÍ na koniec kariéry Dominiky Cibulkovej

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková, ktorá predstavila svoju knižku s názvom Tenis je môj život na tlačovej konferencii 12. novembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu: Dominikino rozhodnutie ma prekvapilo.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková ukončila aktívnu kariéru. Svoje rozhodnutie oznámila počas krstu autobiografie Tenis je môj život. Prinášame vám reakcie osobností na ukončenie jej kariéry.

Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu: "Dominikino rozhodnutie ma prekvapilo. Pre slovenský tenis je to veľké oslabenie a strata. Dominika ja najlepšie postavená slovenská hráčka v ére samostatnosti, dlhé roky skvele reprezentovala v Pohári federácie. Triumfovala na MS WTA v Singapure a veľké úspechy dosiahla aj na grandslamoch. Finále na Australian Open a semifinále Roland Garros sú fantastické výsledky. Bola veľký vzor pre deti a mládež. Vďaka svojmu zápalu, bojovnosti a entuziazmu sa stala veľmi populárna na celom svete. Do ďalšieho života jej želám iba to najlepšie."

Na snímke generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.
Foto: TASR/Pavel Neubauer




Dominik Hrbatý, kapitán slovenského daviscupového tímu, ktorý v roku 2009 triumfoval s Cibulkovou v Hopmanovom pohári miešaných družstiev v Perthe: "Dominika bola vo dvojhre najúspešnejšia slovenská tenistka v éra samostatnosti, ktorá vyrástla vo svetovú osobnosť. Je pracovitá a férová žena. Všetko si musela sama vybojovať a vydrieť. Nič nedostala zadarmo. S jej nízkym vzrastom nebolo ľahké dostať sa do svetovej špičky, no ona to dokázala. Vždy som ju mal rád. Odmalička sme boli kamaráti, mali sme rovnakého kondičného trénera, hrávali sme za Slovan. Vždy bola dobrosrdečná a veselá. Veľmi ma potešilo, keď som si s ňou mohol zahrať v Hopmanovom pohári, bolo to niečo extra. Rozumeli sme si nielen tenisovo, ale aj ľudsky a dotiahli sme to až k zisku diamantových loptičiek pre víťazný pár. Bol to jeden z mojich najkrajších zážitkov."

Dominik Hrbatý, archívna snímka.
Foto: TASR Jakub Kotian


Karin Cíleková-Habšudová, víťazka Hopmanovho pohára z roku 1998: "Môže byť pyšná, nielen na seba, ale aj na svoj tím, ako ďaleko to dotiahli. Výrazným spôsobom tvorila históriu ženského tenisu na Slovensku a spravila veľký krok, ktorý nie je jednoduchý, keď máte dlhú kariéru a napĺňajú vás víťazstvá a úspechy. Je úžasné, že to dokázala vyhodnotiť a rozhodnúť sa. Želám jej, aby bola v ďalšej fáze života aspoň taká šťastná ako doteraz."

Karin Cíleková-Habšudová.
Foto: TASR/Martin Baumann


Miloslav Mečíř, olympijský šampión vo dvojhre zo Soulu 1988: "Počul som, že Dominika sa chystá oznámiť koniec kariéry. Neviem, čo ju viedlo k tomuto kroku, no je to smutné. Prial by som jej, aby ešte niekoľko rokov mohla hrať. Bola veľmi húževnatá a dosiahla najlepšie výsledky zo slovenských tenistov v éra samostatnosti. Vo svetovom rebríčku štvrtým miestom vyrovnala historické slovenské maximum."


Na snímke Miloslav Mečíř.
Foto: TASR/Michal Svítok