Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rusko zvíťazilo v zápase o bronz nad Švajčiarskom

Hráči Ruska pózujú po výhre nad Švajčiarskom v boji o bronz na MS do 20 rokov v Kanade, 5. januára 2019. Foto: TASR/AP

Švajčiari nepodali proti favoritovi zlý výkon. Rusi mali v nohách ťažký semifinálový zápas proti USA a v priebehu zápasu to bolo poznať.

Vancouver 6. januára (TASR) - Bronzové medaily si na majstrovstvách sveta do 20 rokov v kanadskom Vancouveri vybojovali hokejisti Ruska. Premožitelia Slovenska vo štvrťfinále zvíťazili v súboji o 3. miesto nad Švajčiarskom 5:2, hetrikom sa blysol Kirill Slepec. Rusi získali bronzové kovy opäť po dvoch rokoch.

MS do 20 rokov, zápas o bronz:


Rusko – Švajčiarsko 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Góly:
5. Slepec (Ivan Morozov, Iľja Morozov), 14. Šaškov (Podkolzin), 33. Kostin (Denisenko, Romanov), 47. Slepec, 58. Slepec (Galimov) – 25. Nussbaumer (Le Coultre, Sigrist), 36. Brüschweiler (Sigrist, Gross). Rozhodcovia: Alarie (Kan.), Björk (Švéd.) – Hynek (ČR), Oliver (USA), vylúčení: 7:3 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia: 1:0, 12.225 divákov.

Rusko: Kočetkov – Žuravljov, Iľja Morozov, Samorukov, Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik – Muranov, Galimov, Slepec – Denisenko, Kravcov, Kostin – Kovalenko, Šen, Starkov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Šaškov

Švajčiarsko: Hollenstein – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger, Kurashev, Müller – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

Švajčiari nepodali proti favoritovi zlý výkon. Rusi mali v nohách ťažký semifinálový zápas proti USA a v priebehu zápasu to bolo poznať. Helvéti svojho súpera prestrieľali 36:24 a miestami si vytvorili veľký tlak, ale hráči "zbornej" boli efektívnejší. Po dvoch tretinách viedli Rusi 3:2, v tretej časti pridali štvrtý gól. Dve a pol minúty pred koncom zápasu Švajčiari skúsili hru bez brankára, ale do prázdnej bránky inkasovali z hokejky Kirilla Slepca, ktorý definitívne rozhodol. Pre ruského útočníka to bol tretí gól v zápase.



"Turnaj sa mi veľmi nevydaril, ale v tomto zápase som bol schopný pomôcť tímu tromi gólmi," uviedol Slepec pre oficiálnu webovú stránku turnaja. Švajčiari boli pochopiteľne sklamaní, túžili do svojej medailovej zbierky pridať druhý bronz. Zatiaľ jediný raz sa tešili v roku 1998. "Sami sme boli prekvapení, že sme sa dostali tak ďaleko. Ale napokon cestujeme domov bez medailí a sme samozrejme sklamaní," povedal obranca Davyd Barandun.