Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Sagan a jeho veľké gesto. Contadorovi dal svoj bicykel

Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff Saxo) v zelenom drese lídra bodovacej súťaže v zjazde na trati 17. etapy 102. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z Digne-les-Bains do Pra Loup (160 km) 22. júla 2015. Foto: TASR/AP

Stalo sa tak po páde krátko pred cieľom etapy.

Bratislava 22. júl (Teraz.sk/TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Tinkoff-Saxo skončil v 17. etape prestížnych pretekov Tour de France na 91. mieste. V priebežnom poradí figuruje na 29. priečke. V etape výrazne pomáhal aj lídrovi svojho zoskupenia Albertovi Contadorovi.



"Dnes som chcel byť v úniku, najmä aby som vo finále pomohol Rafalovi Majkovi, Michaelovi Rogersovi alebo Albertovi Contadorovi. Ocitli sme sa napokon spolu v zjazde a bolo stresujúce, keď Nibali zaútočil. Keď Alberto spadol, dal som mu svoj bicykel a na záverečné stúpanie si potom zobral ďalší. Je mi ľúto, že nedokázal získať späť stratený čas," uviedol Sagan pre oficiálnu stránku podujatia.

Španielsky cyklista Alberto Contador v roztrhanom drese dobieha stratu po páde v zjazde v 17. etape 102. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z Digne-les-Bains do Pra Loup (160 km) 22. júla 2015.
Foto: TASR/AP





Boj o zelený dres

Tourminátor v stredu opäť zvýšil svoj náskok v bodovacej súťaži. Na jedinej rýchlostnej etapovej prémii skončil tretí. Pripísal si pätnásť bodov a v boji o zelený dres tak zvýšil svoj náskok na 104 bodov pred svojím prenasledovateľom Nemcom André Greipelom.

Slovenský cyklista Peter Sagan (vpravo) si pripísal 15 bodov za 3. miesto v jedinej rýchlostnej prémii v rámci 17. etapy TdF a v boji o zelený dres tak zvýšil svoj náskok na 104 bodov.
Foto: Teraz.sk/Facebook Peter Sagan


V cieli 17. etapy čakali na "žilinského rýchlika" raz a opäť nadšení fanúšikovia.