Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šatan fandil Saganovi pri trati, ten sa mu odvďačil triumfom

Slovenskí fanúšikovia povzbudzujú Petra Sagana (vľavo), ktorý zvíťazil na rýchlostnej prémii v mestečku Millau počas 14. etapy cyklistických pretekov Tour de France, 18. júla 2015, Millau, Francúzsko. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Peter Sagan stále čaká na prvé etapové víťazstvo na tohtoročnej Tour.

Mende 18. júla (TASR) - Cyklistickú slávnosť Tour de France si nenechal ujsť ani bývalý slovenský hokejista Miroslav Šatan. Kapitán majstrov sveta z Göteborgu sledoval najmä svojho krajana Petra Sagana a ten sa mu odmenil výborným výkonom a triumfom v 14. etape. Aj keď iba čiastkovým.

Šatan sledoval s fanúšikmi priamo pri trati jedinú sobotňajšiu rýchlostnú prémiu na 78. kilometri v Millau. Sagan sa po niekoľkých kilometroch dostal do 20-členného úniku a spomínanú prémiu s prehľadom vyhral. Do boja o zelený dres si tak pripísal 20 bodov, ďalšie pridal za 5. miesto v cieli a tak zvýšil svoj náskok pred Nemcom Andrem Greipelom už na 61 bodov. "Bolo pre mňa zaujímavé, vidieť to prvýkrát. Odchádzam s o to lepším zážitkom, že Peter finišoval na prvom mieste. Bolo vidno, že ho nikto ani neskúšal zdolať, to prvé miesto si s prehľadom ustrážil," povedal pre TASR Šatan.



Okrem slovenského pretekára videl v pelotóne aj lídra celkového poradia a jedného z jeho najväčších konkurentov. "Videl som aj Froomea, čo bolo veľmi ľahké, keďže má žlté tričko. Videl som aj Contadora, no a pri šprinte sme samozrejme najviac fandili Petrovi Saganovi. Počas tých pár sekúnd, čo okolo nás preleteli, som stihol zaregistrovať týchto troch," dodal.

O tom, že Tour je jedna z najväčších športových udalostí na svete sa presvedčil ešte pred príchodom prvých cyklistov. "Najzaujímavejší bol celý sponzorský sprievod, ktorý išiel asi polhodinu, hodinu pred pelotónom. Rozhadzovali rôzne predmety a vyzeralo to ako cirkus na kolesách. Bolo to niečo, čo človek v televízii neuvidí," dodal.

Peter Sagan stále čaká na prvé etapové víťazstvo na tohtoročnej Tour. Viackrát bol k nemu naozaj veľmi blízko, no vždy chýbali nejaké tie centimetre. Na konte tak má už štyri druhé, dve tretie a po jednom štvrtom a piatom mieste. Šatan ho prirovnal ku golfistovi Philovi Mickelsonovi, ktorý bol šesťkrát druhý na slávnom US Open. "Dúfam, že Peter bude mať v budúcnosti viacej prvých ako tých druhých miest," dodal.