Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

SOŠV v septembri organizuje športovú konferenciu Sport (R)evolution

Na archívnej snímke prezident SOŠV Anton Siekel. Foto: TASR - Michal Svítok

Prvý ročník konferencie prinesie desať diskusných panelov, prednášky a workshopy na dvoch pódiách ako i zaujímavý sprievodný program.

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) ako strešná organizácia športu na Slovensku pripravuje spolu so svojimi partnermi unikátnu konferenciu Sport (R)evolution pre odbornú i laickú verejnosť, ktorá bude zameraná na oblasť športu, športového marketingu, legislatívy či financovania športu. Prvý ročník konferencie prinesie desať diskusných panelov, prednášky a workshopy na dvoch pódiách ako i zaujímavý sprievodný program.

Spíkri, olympionici, športovci i športoví odborníci sa stretnú na jednom mieste 18. septembra 2019 v industriálnych priestoroch Refinery Gallery v Bratislave. "SOŠV deklaroval, že má ambíciu byť strešnou organizáciou slovenského športu a toto je splnenie toho sľubu. Pri zostavovaní programu sme sa snažili, aby bola konferencia dostatočne atraktívna, čerpali sme z našich skúseností z návštev podobných konferencií po celom svete. Chceme, aby sa na ňu ľudia tešili. Vítaní sú zástupcovia všetkých športov, majú možnosť prísť a vidieť, aké problémy sa v súčasnosti v slovenskom športe riešia, aby sa na nej zúčastnili aj športovci, ktorých skúsenosti si veľmi vážime, aby mali možnosť povedať svoj názor. Dôkladne sme vyberali témy, dávali sme dôraz, aby to boli slovenské témy, v slovenských reáliách. Našou ambíciou je, aby sa táto konferencia stala pevnou súčasťou kalendára športových udalostí," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave prezident SOŠV Anton Siekel. Názov konferencie v angličtine bol zvolený aj kvôli pripravovaným zahraničným hosťom. "Dá sa čítať ako revolúcia i ako evolúcia v športe. Zahraniční hostia by mali program obohatiť a zatraktívniť. Chceme, aby na konferencii boli aj zástupcovia Medzinárodného olympijského výboru, toppartnerov MOV či hostia z Česka," upresnil Siekel.

Organizátori už spustili webovú stránku konferencie www.sportrevolution.sk, na ktorej sa dajú nájsť ceny vstupeniek i podrobný program konferencie. Ten bude rozdelený do dvoch pódií. Na hlavnom pódiu sa budú preberať odborné témy ako "Dá sa neprerobiť na športe?", "V sieti športovej legislatívy", "Šport ako spoločenská zodpovednosť", "Vzťah športovca a médií" či "Organizácia úspešného podujatia". Na druhom lifestyleovom pódiu zaznejú témy ako "Šport a ženy", "Už som iba divák" či "Nové trendy vo fitness". Vystúpia zaujímaví hostia ako reprezentantka SR v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková, reprezentantka SR v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová, bývalý reprezentant SR v boxe Tomi "Kid" Kovács, majiteľ futbalového klubu DAC Oszkár Világi, štátny tajomník na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Jozef Gönci či organizátor ČSOB maratón Peter Pukalovič. Špeciálnymi hosťami budú Anastasia Kuzminová a Petra Vlhová.

"Organizovanie športovej konferencie predstavuje obrovský krok dopredu. SOŠV sa stal športovým lídrom na Slovensku, združuje približne 97 percent športových subjektov v SR a je dobre, že chce s nimi komunikovať. Každý bude mať možnosť sa vyjadriť, ako šport posunúť ďalej. Pre mňa ako športovkyňu je veľmi dôležité, že zaznejú témy ako napríklad ako zvládať materské povinnosti so športom, ako sa pripraviť na život po skončení športovej kariéry. Verím, že konferencia bude pozitívnym prínosom pre slovenský šport," uviedla členka MOV Danka Barteková.

V téme "Už som iba divák" vystúpi bývalý boxer Tomi "Kid" Kovács, v súčasnosti prezident Slovenskej boxerskej federácie. "Keď som bol oslovený, aby som vystúpil na konferencii a hovoril o svojej kariére, tak som si uvedomil, že by som o nej vedel rozprávať aj hodinu. Je dôležité povedať športovcom, ako sa zaradiť po konci kariéry, ako fungovať ďalej. Myslím si, že mne sa to podarilo, aj keď sa mi ťažko zahadzovali boxerské rukavice. Veľmi rád porozprávam o mojich pocitoch. Podobne budú hovoriť aj Marián Hossa či Rado Rančík," prezradil Tomi "Kid".