Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Guľovi zverenci štartujú prípravu: Verím, že budeme usmiati a víťazní

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nováčikmi v tíme sú obranca Lukáš Fabiš z Nitry a stredopoliar Dávid Ďuriš zo Žiliny.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov odštartovali v nedeľu prípravu na dva novembrové duely. Tréner Adrian Guľa privítal na zraze 20 hráčov, do plného počtu chýbali štyria. Mladých Slovákov čaká prípravný duel s Bieloruskom (14. novembra v Senci) a zápas kvalifikácie ME 2021 s Gruzínskom (18. novembra v Nitre).

Na zraze absentovali z nominovaných hráčov Christián Herc, Dominik Špiriak, Jakub Švec a Martin Kovaľ. "Všetci spomenutí chalani majú klubové povinnosti. Okrem Domina Špiriaka budeme pokope už dnes, 'Špiro' hrá v Grécku ešte v pondelok majstrovský zápas a pripojí sa k nám až v utorok," povedal pre oficiálnu webstránku SFZ kouč Guľa. Jeho zverenci nevstúpili do kvalifikácie úspešne - v prvom súboji prehrali v Azerbajžane 1:2. Potom v 2. skupine vyhrali v Lichtenštajnsku 4:2 a v Dunajskej Strede prehrali s favorizovaným Francúzskom 3:5.

"Verím, že budeme usmiati a najmä víťazní. To je základ. Prvý zápas je prípravný a potom nás čaká kvalifikačný. V oboch pôjdeme naplno. Chceme, aby aj po zápase s Gruzíncami bola naša kvalifikačná skupina otvorená. Snahu dostať sa na šampionát, to by sme mali nosiť v srdci každý jeden deň," tvrdí kormidelník dvadsaťjednotky.

Guľa musel pri skladbe nominácie aj improvizovať. Ešte v dueli proti Francúzom sa zranil Dávid Strelec a odvtedy pribudli na listinu zranených aj Ľubomír Tupta a Michal Tomič. Dlhodobo sú mimo aj Vladimír Majdan, Frederik Valach a Martin Bednár. "Našťastie, chlapci, ktorí prišli na zraz, nehlásili zdravotné problémy, len Laci Almási je po chorobe." Nováčikmi v tíme sú obranca Lukáš Fabiš z Nitry a stredopoliar Dávid Ďuriš zo Žiliny.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov:


brankári: Martin Vantruba (FK Pohronie), Dávid Šípoš (FC Nitra), Samuel Petráš (MŠK Žilina)

obrancovia: Dominik Špiriak (FC Ergotelis), Kristián Vallo, Branislav Sluka, Adam Kopas (všetci MŠK Žilina), Martin Šulek (AS Trenčín), Marej Oravec (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Alexander Mojžíš (MFK Ružomberok), Lukáš Fabiš (FC Nitra)

stredopoliari: Peter Pokorný (RB Salzburg), Martin Gamboš (FC Spartak Trnava), Martin Adamec (OKS Odra Opole), Jozef Špyrka (FK Železiarne Podbrezová), Christián Herc (Viktoria Plzeň), Peter Kolesár, Milan Kvocera (obaja MFK Zemplín Michalovce), Dávid Ďuriš (MŠK Žilina), Martin Kovaľ (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Michal Chobot (FC Nitra)

útočníci: Ladislav Almási (FC Petržalka), Jakub Švec (ViOn Zlaté Moravce), Marek Fábry (FC Nitra)

náhradníci:

brankár:
Adrián Slančík (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

hráči v poli: Ivan Mesík (FC Spartak Trnava), Adrián Slávik (AS Trenčín), Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Denis Baumgartner (FK Senica), Roland Gerebenits, Ján Bernát (obaja MŠK Žilina), Ivan Krajčírik, Adam Brenkus, Viktor Jedinák, Matúš Kmeť (všetci MFK Ružomberok), Benjamin Száraz (DAC Dunajská Streda), Martin Rymarenko (ŠTK Šamorín), Samuel Dancák (Dukla Praha), Matúš Vojtko (MFK Zemplín Michalovce)