Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Australian Open: Rozhodcovia môžu prerušiť súboje pre zlé ovzdušie

Český tenista Radek Štěpánek počas ošetrenia v zápase proti Belgičanovi Davidovi Goffinovi v 2. kole mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19. januára 2017. Foto: TASR/AP

Rozhodnutie prijali na základe sťažností a podnetov od viacerých hráčov počas kvalifikačných súbojov.

Melbourne 17. januára (TASR) - Z dôvodu pretrvávajúcich požiarov v Austrálii umožnia organizátori nadchádzajúceho tenisového grandslamu Australian Open rozhodcom prerušiť zápasy pre nedostatočnú kvalitu ovzdušia. Turnajový arbitri budú taktiež disponovať možnosťou rozhodnúť o začatí či okamžitom skončení jednotlivých duelov podľa "svojho absolútneho uváženia".

Organizátori budú taktiež povinne merať kvalitu ovzdušia na škále od 1 až 5. V prípade jednotky sú podmienky na odohranie zápasu dobré, ak však kvalita ovzdušia dostane známku 5, priebeh turnaja organizátori automaticky pozastavia.

Rozhodnutie prijali na základe sťažností a podnetov od viacerých hráčov počas kvalifikačných súbojov. Slovinka Dalila Jakupovičová musela odstúpiť zo zápasu a z kurtu jej museli pomôcť. Britka Liam Broadeyová poznamenala, že kým tenisti hrajú vonku, úrady odporučili domácim, aby sa spoločne s domácimi zvieratami zdržiavali vo vnútri. Kvalita ovzdušia v Melbourne patrí aktuálne medzi najhoršie na svete. Informáciu priniesla agentúra AP.