Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Veľká Británia viedla nad Kanadou, nakoniec prehrala 2:4

Kanadský hokejista Connor Bedard (vľavo) strieľa gól britskému brankárovi Jacksonovi Whistleovi počas zápasu A-skupiny Veľká Británia - Kanada na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Prahe v sobotu 11. mája 2024. Foto: TASR/AP

Vysoký favorit zápasu sa tradične potreboval rozbehnúť a Briti nelenili, tento faktor využili agilným prístom. Už po dvoch minútach dali gól, ktorý zrušila úspešná výzva kanadského trénera na preskúmanie videom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 10. mája (TASR) - Kanadskí hokejisti vyhrali v sobotu v zápase A-skupiny MS v Ostrave nad Veľkou Britániou 4:2. Favorit na čele s draftovou superjednotkou NHL Connorom Bedardom kúzlil len v prostrednej tretine, v ostatných dvoch zahodil ďalšie šance a dovolil súperovi držať krok.

Briti hrajú už na druhý deň opäť v poludňajšom termíne proti Fínom, javorový list narazí o 16.20 na Dánskom.

A-skupina:

Veľká Británia - Kanada 2:4 (1:1, 0:3, 1:0))

Góly: 8. Kirk (Mosey, Lake), 49. O´Connor (Kirk, Betteridge) - 9. Bunting (Byram), 26. Hagel (Zellweger, Dubois), 32. Bedard (Bunting, Zellweger), 36. Bedard (Paul, Guhle). Rozhodcovia: Ch. Holm (Švéd.), Vikman (Fín.) - Gustafson (USA), Nyqvist (Švéd.), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 16.935 divákov.

V. Británia: Whistle - Richardson, Ruopp, Mosey, Batch, Phillips, O´Connor, Jones, Halbert - Dowd, Neilson Lake - Curran, Perlini, Kirk - Betteridge, Lachowitz, Critchlow - Duggan, Davies, Shudra

Kanada: Hofer - Prayko, POwer, Oleksiak, Byrman, Severson, Guhle, Zellweger - Mercer, McBain, Tanev - Guenther, Cozens, Mangiapane - McCann, Dubois, Hagel - Bedrad, Paul, Bunting


Vysoký favorit zápasu sa tradične potreboval rozbehnúť a Briti nelenili, tento faktor využili agilným prístom. Už po dvoch minútach dali gól, ktorý zrušila úspešná výzva kanadského trénera na preskúmanie videom. Lenže v 8. minúte ich odvaha slávila úspech a v skrátenej presilovke sa ujali vedenia. Radosť ich pripravila o koncentráciu a o polminúty bolo vyrovnané, tak či tak outsider dohral relatívne vyrovnanú tretinu. V tej druhej už úradovali zámorskí hokejisti na čele s mladučkou superstar Bedardom, padli tri góly, ďalších 5-6 mohlo tiež, z nich dva aj z čepelí bojujúcich Britov, ktorí sa snažili každý zisk puku využiť na útočnú rozohrávku. Keďže im to vydržalo až do konca zápasu, dokázali sebavedomie ukolísaných Kanaďanov naštrbiť a trochu aj zdramatizovať priebeh. V 55. minúte neboli ďaleko od zníženia na rozdiel gólu a tlačili aj v power play.

Hlasy aktérov (iihf, JOJ):

Ben O'Connor, obranca Británie: "Títo chlapci sú z nejakého dôvodu v NHL a sledovať Connora Bedarda je úžasné. Je skvelé, že sme si ním vôbec mohli byť na ľade, nieto ešte odohrať s Kanadou výborný zápas."

Connor Bedard, útočník Kanady: "Jasné, že je fajn dať na majstrovstvách sveta gól, ale nie je to niečo, na čo by som dlho myslel. Je to najmä z pohľadu tímu prvý zápas na turnaji a teraz máme priestor sa zlepšovať."”

Colton Parayko, obranca a kapitán Kanady:Connor je veľký hráč. Aj mimo ľadu pracuje tvrdo, je to profesionál. Je vzrušujúce mať takéhoto hráča v tíme a tešíme sa na rozvoj jeho zručností."


Tabuľka A-skupiny:

1. Švajčiarsko 1 1 0 0 0 5:2 3

2. Kanada 1 1 0 0 0 4:2 3

3. ČR 1 0 1 0 0 1:0 2

4. Fínsko 1 0 0 1 0 0:1 1

------------------------------------

5. Rakúsko 0 0 0 0 0 0:0 0

. Dánsko 0 0 0 0 0 0:0 0

7. V. Británia 1 0 0 0 1 2:4 0

------------------------------------

8. Nórsko 1 0 0 0 1 2:5 0

/zápasy, víťazstvá, víťazstvá v nadstavbe, prehry v nadstavbe, prehry, skóre, body/