Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Koniec sna. Vodné pólistky inkasovali od Holanďaniek 22 gólov

Na snímke Slovenka Tamara Kolářová na majstrovstvách Európy vo vodnom póle 2020. Foto: FOTO TASR/DUNA/MTI/Zsolt Szigetvary

V utorňajšom stretnutí prehrali v Budapešti s favorizovanými Holanďankami vysoko 2:22.

Budapešť 21. januára (TASR) - Slovenské reprezentantky vo vodnom póle skončili vo štvrťfinále majstrovstiev Európy. V utorňajšom stretnutí prehrali v Budapešti s favorizovanými Holanďankami vysoko 2:22.

ME - ženy - štvrťfinále:



Slovensko - Holandsko 2:22 (0:6, 0:3, 1:7, 1:6)

Góly SR: Junasová, Stankovianska - najviac gólov Holandska: Megensová 5, Wolvesová 3


Hlasy po zápase:

Milan Henkrich, tréner SR: "Pre naše družstvo je to obrovská skúsenosť. Spočiatku sme robili veľa chýb a strácali sme lopty, aké zvyčajne nestrácame. Pre nás je aj boj o 5. až 8. miesto zaujímavý."
Daniela Kátlovská: "Holanďanky ukázali, prečo sú majsterky Európy. Verím, že sme sa od nich naučili čo najviac. Vnímali sme pozitívne, že si môžeme zahrať proti takémuto silnému súperovi. Škoda výsledku, myslím si totiž, že sme mohli dať aj viac gólov. Každá z nás mala rešpekt, no každou štvrtinou sa to zlepšovalo."
Natália Pecková: "Čakali sme, že to nebude jednoduché. Mohli sme zahrať aj lepšie, favorizované Holanďanky nám ušli už v prvej štvrtine. Hrali naplno už od začiatku, priam nám nedali dýchať. Brali sme to skôr ako prípravu na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú. Vedeli sme, že bude ťažké presadiť sa proti takémuto kvalitnému družstvu."