Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenky prehrali v Belgicku 0:3. Fenoglio dal šancu hráčkam z lavičky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac bodujúcou hráčkou slovenského tímu bola v nedeľu univerzálka Miroslava Kijaková.

Leuven 11. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali v treťom a poslednom prípravnom zápase v Leuvene s domácim Belgickom 0:3. Dodatkový set vyhrali Slovenky 25:14.

Po dvoch víťazstvách v piatok a v sobotu (3:1, 3:2) dal tréner Marco Fenoglio šancu hráčkam z lavičky, Belgičanky nastúpili v najsilnejšej zostave. Slovenky sa pripravujú na blížiace sa majstrovstvá Európy v Bratislave, v generálke na šampionát sa stretnú v Nitre dvakrát s Fínskom (18. a 19. 8. vždy o 19:00).

Najviac bodujúcou hráčkou slovenského tímu bola v nedeľu univerzálka Miroslava Kijaková (16), po dve esá dali Lenka Ovečková a Karolína Fričová. Majstrovstvá Európy žien sa na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu začnú v piatok 23. augusta.

Marco Fenoglio, tréner SR: "Napriek prehre som spokojný. Belgičanky nastúpili v najsilnejšej zostave, my sme po dvoch dňoch dali priestor druhej šestke. Dievčatá sa s náročným súperom pobili dobre a štatisticky sme neboli oveľa horší."

"Výborne zahrali Mira Kijaková aj Romana Hudecová, každá hráčka nechala na ihrisku maximum a to je dôležité. Celkovo som s týmito tromi dňami v Belgicku veľmi spokojný, vyhrali sme dva zápasy so silným tímom, zahrali si všetky hráčky a našťastie sa nám vyhli aj zranenia."

Prípravný zápas pred ME žien, Leuven (Belgicko):

Belgicko - Slovensko 3:0 (18, 16, 22) - dodatkový set 14:25

Zápas trval: 67 minút.

Belgicko: I. Van De Vyverová 0, Herbotsová 7, Sobolska 7, Grobelna 11, Van Gestelová 13, libero Guilliamsová (Lemmensová 4, Strumilová 2, Goliatová 0). Tréner: G. Van De Broek.

SR: Kijaková 16, K. Fričová 8, Szabóová 8, Ovečková 3, Hudecová 8, Herelová 4 liberá Jančová a Španková (Hrončeková 0). Tréner: M. Fenoglio.

Zostava a body SR v dodatkovom sete:
Hudecová 4, Hrončeková 2, Kijaková 7, K. Fričová 3, Szabóová 0, Ovečková 1, libero Jančová.