Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slovenky zdolali Belgicko po 12 rokoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktuálne siedmy tím európskeho rebríčka CEV a účastníka svetovej Ligy národov zdolali Slovenky druhýkrát v histórii a prvýkrát po takmer dvanástich rokoch.

Leuven 9. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky zvíťazili v prípravnom zápase pred blížiacimi sa ME v Belgicku 3:1. Zverenkyne Marca Fenoglia sa s domácimi reprezentantkami stretnú aj zajtra a v nedeľu.

Aktuálne siedmy tím európskeho rebríčka CEV a účastníka svetovej Ligy národov (VNL) zdolali Slovenky druhýkrát v histórii a prvýkrát po takmer dvanástich rokoch. Predtým sa im to podarilo v novembri 2007.

Marco Fenoglio, tréner SR: "Som veľmi spokojný a hrdý na náš tím, pretože sme hrali proti veľmi silnému európskemu súperovi. Podali sme vynikajúci tímový výkon, hrali sme fantasticky na bloku a v obrane, dievčatá si navzájom pomáhali. Je to veľmi dobrá správa pred majstrovstvami Európy, verím, že sme na dobrej ceste. Dievčatá dnes ukázali volejbal na vysokej úrovni."

Nikola Radosová, smečiarka SR: "Belgicko je silný súper a preto sme do toho išli od začiatku naplno. Vedeli sme, že ak ich chceme zdolať, tak musíme hrať lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch v príprave."

"Som veľmi rada, že nám to vyšlo, pretože sme hrali v každej činnosti na vysokej úrovni, výborne sme bránili a útočili. Bojovali sme a vydali sme zo seba sto percent. Vidno, že tvrdú prácu tréningov vieme pretaviť aj na ihrisko. Výhra je sladká odmena za náročné tréningy."


Mária Kostelanská, smečiarka SR: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, všetky herné činnosti nám vychádzali. Bol to dobrý a bojovný zápas. Fungovala nám obrana s blokom a dobre sme útočili. Išiel nám aj servis a prihrávka, podali sme dobrý výkon s kvalitným súperom a víťazstvo nás teší."


Prípravný zápas:

Belgicko - Slovensko 1:3 (-19, -19, 25, -20)

Zápas trval 95 minút.

Belgicko: I. Van De Vyverová 1, Guilliamsová 2, Sobolska 10, Grobelna 18, Van Gestelová 12, Janssensová 7, libero Valkenborgová (Van Sasová 3, Lemmensová 0, Strumilová 11, Goliatová 0, Van Avermaetová 3). Tréner: G. Van De Broek.

SR: Kostelanská 17, Herelová 7, Koseková 4, Radosová 19, Hrončeková 4, Palgutová 22, libero Španková. Tréner: M. Fenoglio.