Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Všetky kluby FL splnili podmienky, v 1. kole majster proti nováčikovi

Na archívnej snímke prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák (vpravo) a výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák. Foto: TASR - Martin Baumann

Rovnako ako v minulej sezóne budú mimo svojho mesta účinkovať dva kluby AS Trenčín a ŠKF iClinic Sereď.

Bratislava 14. júna (TASR) - Futbalová Fortuna liga odštartuje sezónu 2019/2020 v sobotu 20. júla. V úvodnom kole sa stretnú obhajca titulu ŠK Slovan Bratislava s nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) po svojom zasadnutí uviedlo, že podmienky na štart v najvyššej súťaži splnili všetci dvanásti účastníci.

"Som rád, že pred začiatkom novej sezóny nemusíme riešiť žiadne vážne problémy. Môžeme venovať viac úsilia, aby sme nadviazali na predchádzajúce úspešné sezóny a pokračovali v raste," povedal na webe FL výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák. Nováčik bude hrať domáce zápasy na štadióne v Žiari nad Hronom, ktorý v najbližších týždňoch prejde nevyhnutnými úpravami: "V Žiari nainštalujú počas letnej prestávky nový turniketový i kamerový systém. Zlepšia sa aj podmienky pre prácu televíznych vysielateľov. Klub zároveň musí do začiatku jarnej časti sezóny dobudovať vyhrievanie trávnika."

Rovnako ako v minulej sezóne budú mimo svojho mesta účinkovať dva kluby AS Trenčín a ŠKF iClinic Sereď. "Trenčania podali žiadosť o odohratie domácich stretnutí v Žiline, funkcionári Serede predložili dohodu o prenájme myjavského štadióna. Prezídium ÚLK obe dejiská schválilo," informoval Mertinyák.

V úvodnom kole budú televízne prenosy zo sobotných duelov Michalovce - Žilina (18.00) a Pohronie - Slovan (20.00).

Program 1. kola Fortuna ligy 2019/20:


sobota 20. júla:

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina /18.00/
FK Senica - AS Trenčín /19.00/
FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - ŠK Slovan Bratislava /20.00/

nedeľa 21. júla:

MFK Ružomberok - FC Nitra /19.00/
FC Spartak Trnava - ŠKF iClinic Sereď /19.00/
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC DAC 1904 Dunajská Streda /19.00/