Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Kluboví členovia FC Barcelona podporili prestavbu Nou Campu

Celková kapacita štadióna vzrastie zo súčasných 98.000 na 105.000 divákov.

Barcelona 6. apríla (TASR) - Členovia španielskeho futbalového veľkoklubu podporili v referende prestavbu štadióna Nou Camp, ktorého celková kapacita vzrastie zo súčasných 98.000 na 105.000 divákov. Vedenie "blau granas" očakáva, že nový projekt prinesie zvýšenie príjmov od sponzorov a zo samotných zápasov.

V sobotňajšom referende sa za prestavbu štadióna a okolia vyjadrilo 72% klubových členov, proti projektu bolo 26%. Na referende sa zúčastnilo 37.535 osôb, čo je len asi tretina všetkých členov. Svoje volebné právo využil aj predchádzajúci prezident klubu Sandro Rosell, ktorý rezignoval v januári pre netransparentný prestup Brazílčana Neymara z FC Santos. Katalánsky gigant už pod vedením nového šéfa Josepa Mariu Bartomeua zato dostal od FIFA zákaz prestupov s hráčmi mladšími ako 18 rokov.

Súčasťou projektu je aj výstavba basketbalovej haly a rôznych inštalácii v blízkom okolí, pričom celkové náklady na realizáciu sa odhadujú na 600 miliónov eur. Stavebné práce majú začať v roku 2017 a skončiť v roku 2021. "V roku 2021 budeme mať Nou Camp, ktorý bude skutočným zdrojom hrdosti," argumentoval Bartomeu na tlačovej konferencii.