Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Cibulková končí na turnaji v Linzi už v prvom kole

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Slovenka po prehre v Linzi stratila už aj teoretickú šancu kvalifikovať sa na šampionát WTA v Singapure.

Linz 8. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v rakúskom Linzi. Ako nasadená trojka nečakane prehrala s nemeckou kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou v troch setoch 6:2, 3:6, 4:6. V dueli o postup do štvrťfinále tak vo štvrtok nepríde k očakávanému slovenskému derby, Janu Čepelovú vyzve Friedsamová.

Pre Cibulkovú to bol prvý súťažný zápas od septembrového turnaja v čínskom Wu-chane, kde pre zranenie achilovky skrečovala zápas s Američankou Madison Keysovou. Po prehre v Linzi stratila už aj teoretickú šancu kvalifikovať sa na šampionát WTA v Singapure, vďaka triumfu na turnaji v mexickom Acapulcu má však istú miestenku na "malé MS" v Sofii.

Friedsamová bola po výhre nad svetovou dvanástkou nadšená. "Príliš som nečakala, že by som mohla v dnešnom zápase uspieť. V prvom sete som sa nevedela do toho dostať, Dominika naopak hrala výborne. Od druhého dejstva som začala hrať svoju hru, účinne som využívala obojručný bekhend po čiare a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Teraz si musím hlavne dobre oddýchnuť, lebo dnešný zápas bol veľmi namáhavý," povedala talentovaná Nemka v prvom interview priamo na kurte.

dvojhra - 1. kolo:

Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) 2:6, 6:3, 6:4