Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Cibulková začala turnaj WTA v Tokiu výhrou, Hantuchová ide domov

Dominika Cibulková odvracia úder Belgičanky Kristen Flipkensovej. Foto: TASR/AP
Dominika Cibulková odvracia úder Belgičanky Kristen Flipkensovej. Foto: TASR/AP

Cibulkovej osemfinálovou súperkou bude americká reprezentantka Coco Vandewegheová.

Tokio 16. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila na turnaji WTA Pan Pacific Open v Tokiu do 2. kola po hladkom triumfe nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou 6:1 a 6:3. Duel, ktorého záver poznačilo zemetrasenie, trval iba 75 minút a šiesta nasadená Cibulková v ňom ani raz nestratila svoj servis.

Počas záverečnej hry duelu Cibulkovej zasiahlo územie severne od Tokia zemetrasenie s magnitúdou 5,6 a otrasy boli citeľné aj v tenisovom areáli. Slovenka sa o tom ale dozvedela až po zápase. "Ani som to necítila. Ľudia sa začali rozprávať, ale ja som naozaj nevedela, o čo ide. Povedal mi o tom až potom empajrový rozhodca. To sa mi ešte nestalo...," povedala pre oficiálnu stránku WTA Tour Cibulková.

Slovenská jednotka prerušila štvorzápasovú sériu prehier. "Som veľmi, veľmi šťastná, že som dnes zápas zvládla. Uplynulé dva mesiace boli pre mňa veľmi ťažké. Nehrala som podľa predstáv a necítila som sa na dvorci dobre. Som rada, že som ázijské turné odštartovala úspešne. Na tréningoch sa mi darilo a prejavilo sa to aj v zápase," dodala Cibulková. Jej osemfinálovou súperkou bude americká reprezentantka Coco Vandewegheová.

Srbka Ana Ivanovičová na sociálnej sieti k otrasom pôdy napísala: "OK, mali sme tu zemetrasenie, výťahy nefungujú. Určite po raňajšom tréningu teraz nepôjdem pešo až na 30. poschodie!"

S turnajom sa lúči ďalšia slovenská tenistka Daniela Hantuchová. V trojsetovej dramatickej bitke 1. kola prehrala s rodáčkou z Bratislavy s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou 2:6, 7:5 a 5:7. Zápas trval 2:25 h a hoci Hantuchová v treťom sete otočila z 1:4 na 5:4 vo svoj prospech, koncovku stretnutia nezvládla.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová odvracia loptičku Austrálčanke Jarmile Gajdošovej v 1. kole na turnaji WTA Pan Pacific Open v Tokiu 16. septembra 2014.
Foto: TASR/AP




dvojhra - 1. kolo:
Coco Vandewegheová (USA) - Alla Kudrjavcevová (Rus.) 6:2, 7:5, Dominika Cibulková (6-SR) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:3, Jarmila Gajdošová (Austr.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 7:5, Daria Gavrilovová (Rus.) - Lauren Davisová (USA) 4:6, 6:4, 6:4


Fotogaléria k článku



Vypadla aj Schmiedlová

Slovenská tenistka Anna-Karolína Schmiedlová prehrala v 1. kole turnaja WTA v juhokórejskom Soule. Danke Koviničovej z Čiernej Hory podľahla po veľkom boji za 3:01 h v troch setoch 7:6 (7), 4:6 a 6:7 (3).

dvojhra - 1. kolo:

Maria Kirilenková (Rus.) - Donna Vekičová (Chorv.) 3:6, 6:2, 6:4, Klára Koukalová (3-ČR) - Kiki Bertensová (Hol.) 6:0, 4:6, 6:4, Kaia Kanepiová (6-Est.) - Elizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:2, 6:4, Danka Koviničová (Č. Hora) - Anna-Karolína Schmiedlová (SR) 6:7 (7), 6:4, 7:6 (3), Nicole Gibbsová (USA) - Heather Watsonová (8-V.Brit.) 7:5, 6:2


Skončila aj Čepelová

Slovenská tenistka Jana Čepelová skončila na turnaji WTA Tour v čínskom Kuang-čou už v 1. kole. Ako siedma nasadená podľahla domácej hráčke Čang Kchaj-Lin hladko 1:6 a 4:6. Duel trval 68 minút.

dvojhra - 1. kolo:

Čang Ling (Hong Kong) - Zarina Dijasová (5-Kaz.) 6:4, 6:1, Sü I-fan (Čína) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:3, Hsieh Su-Wei (Taiwan) - Alison Van Uytvancková (Belg.) 7:6 (2), 2:6, 6:4, Petra Martičová (Chorv.) - Sorana Cirsteaová (Rum.) 7:6 (3), 6:1, Čang Kchaj-Lin (Čína) - Jana Čepelová (7-SR) 6:1, 6:4