Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Gombos si vo Valencii zahrá v hlavnej súťaži, čaká ho Lopez

Na snímke Norbert Gombos (SVK) Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský daviscupový reprezentant má vďaka postupu do hlavného pavúka vo Valencii už istých 20 bodov do svetového rebríčka ATP.

Valencia 19. októbra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prvýkrát vlastnými silami prebojoval do hlavnej súťaže na turnaji ATP. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie na halovom podujatí v španielskej Valencii si poradil so šiestym nasadeným Nemcom Petrom Gojowczykom za 1:53 h po trojsetovej bitke 6:3, 3:6, 7:5. V rozhodujúcom dejstve otočil z 2:4. V 1. kole ho čaká štvrtý nasadený Španiel Feliciano Lopez.

Minulý týždeň sa Gombos ako lucky loser dostal do hlavnej súťaže vo Viedni. V 1. kole potrápil skúseného domáceho Rakúšana Jürgena Melzera, s ktorým napokon prehral v troch setoch. Slovenský daviscupový reprezentant má vďaka postupu do hlavného pavúka vo Valencii už istých 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Gombos mal po víťazstve vo finále kvalifikácie veľkú radosť. "Od začiatku som hral veľmi dobrý tenis, bol som aktívnejší a agresívnejší. Škoda druhého setu, kde mi nevyšiel jeden gem pri mojom servise. V treťom sete som začal veľmi dobre, viedol som 2:0, len škoda, že som nepotvrdil brejk. Potom som zbytočne znervóznel. Pri mečbaloch som zbytočne zvoľnil, čo súper hneď využil. Som však rád, že som to napokon dotiahol do úspešného konca a nemuseli sme ísť do tajbrejku," povedal pre TASR rodák z Galanty.

kvalifikácia - finále:

Norbert GOMBOS (SR) - Peter Gojowczyk (6-Nem.) 6:3, 3:6, 7:5