Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Lacko, Gombos a Veselý sú najväčšími ťahákmi challengeru Slovak Open

Slovenský tenista Lukáš Lacko Foto: TASR/AP

Pre Gombosa bude turnaj v Bratislave šancou získať dôležité body potrebné k tomu, aby sa na Australian Open dostal priamo do hlavného pavúka.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Obhajca titulu Lukáš Lacko, ďalší slovenský tenista Norbert Gombos a Čech Jíři Veselý budú najväčšími ťahákmi 15. ročníka bratislavského challengeru Slovak Open (dotácia 85.000 eur + hospitality).

V NTC sa od 3.-9. novembra predstaví osem hráčov z prvej svetovej stovky vrátane Slovinca Blaža Kavčiča, ktorý by mal byť začiatkom marca 2015 lídrom svojho tímu v zápase 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára.

"Jubilejný 15. ročník challengeru Slovak Open sľubuje opäť výborný tenis. Posledným hráčom, ktorý sa dostal priamo do hlavnej súťaže, je Poliak Lukasz Kubot (139. vo svetovom rebríčku ATP), cut je veľmi silný. Nasadenou jednotkou bude Veselý. Privítame známe mená - Srba Viktora Troickeho či Rakúšana Jürgena Melzera, ktorí boli v minulosti v prvej svetovej dvadsiatke. Hovoril som aj s Martinom Kližanom a s Lukášom Rosolom, obaja sa rozhodnú po absolvovaní posledných dvoch turnajov ATP v Paríži a vo Valencii resp. v Bazileji. Martin povedal, že pokiaľ bude potrebovať body, aby bol nasadený na Australian Open, príde na Slovak Open," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.



Pokiaľ by Kližan s Rosolom štartovali v Bratislave, dostali by voľné karty. "Jednu kartu vymieňame s Českým tenisovým zväzom, jednu dostane Miloslav Mečíř ml., Jozef Kovalík je v pozícii náhradníka, Voľné karty do kvalifikácie dostanú Alex Molčan, Martin Blaško a Patrik Fabian. Mená držiteľov ďalších troch oznámime pred turnajom, no jednu určite dostane víťaz regionálnych majstrovstiev Slovenska," dodal Moška. Finále je na programe v nedeľu 9. novembra o 16.00 v priamom prenose RTVS. Vstupné cez týždeň je tri eura, cez víkend päť eur.'

Pre Gombosa bude turnaj v Bratislave šancou získať dôležité body potrebné k tomu, aby sa na Australian Open dostal priamo do hlavného pavúka. "V Bratislave sa cítim veľmi dobre, pravidelne tu trénujem a tvrdý povrch v NTC mi veľmi sedí. Na Slovak Open sa veľmi teším a dúfam, že sa mi podarí dosiahnuť nejaký dobrý výsledok. Začiatkom tohto týždňa som vo Viedni absolvoval debut v hlavnej súťaži na ATP Tour a bola to pre mňa veľká skúsenosť. Po neúspešnej sérii turnajov vo Francúzsku a Belgicku, kde som prehral tesné zápasy, som sa potreboval chytiť. Vyhral som dve kolá kvalifikácie, vo finále som prehral s mojím dobrým kamarátom Milošom Mečířom, no vďaka odstúpeniu Martina Kližana som sa napokon ako lucky loser dostal do hlavnej súťaže. Proti skúsenému Melzerovi som hral svoj najlepší tenis, mal som ten zápas v rukách, škoda, že som to nedotiahol do konca. V tomto roku ma ešte čakajú štyri turnaje, chcem zabojovať o hlavnú súťaž na Australian Open," povedal rodák z Galanty.