Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Nadal na operáciu slepého čreva nepôjde, sezónu dohrá na liekoch

Rafael Nadal, archívne foto Foto: TASR/AP

Na tohtotýždňovom turnaji ATP Masters v Šanghaji štartoval aj napriek tomu, že mu lekári pred začiatkom podujatia diagnostikovali zapálené slepé črevo a odporučili mu operáciu.

Madrid 9. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal nepôjde na operáciu slepého čreva a namiesto toho sa rozhodol, že dohrá sezónu na liekoch. Druhý hráč svetového rebríčka ATP sa len pred časom vrátil na kurty po trojmesačnej pauze zavinenej zranením pravého zápästia.

Na tohtotýždňovom turnaji ATP Masters v Šanghaji štartoval aj napriek tomu, že mu lekári pred začiatkom podujatia diagnostikovali zapálené slepé črevo a odporučili mu operáciu. Dvadsaťosemročný Španiel sa rozhodol pre užívanie antibiotík. V prvom kole mal voľný žreb, v tom druhom prehral s krajanom Felicianom Lopezom 3:6, 6:7.

Po návrate domov sa podrobil ďalším testom, podľa jeho hovorcu je zdravotne v poriadku. "Lekári označili jeho zdravotný stav ako dobrý, v súčasnosti nemá žiadne problémy. Liečba antibiotikami potrvá ešte štyri-päť dní, potom prehodnotíme výsledky a rozhodneme o ďalšom postupe," dodal tlačový hovorca svetovej dvojky.

Nadal má v pláne v roku 2014 odohrať ešte turnaje v Bazileji, Paríži a koncoročné podujatie v Londýne. Potom sa podľa vlastných slov podorobí operácii.