Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Lotyši nastúpia proti Slovensku bez Gulbisa

Ernests Gulbis Foto: TASR/AP

24. hráč svetového rebríčka nepríde do Bratislavy na zápas prvého kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára, keď podľa Sportacentrs. com dáva prednosť individuálnemu programu.

Bratislava 25. januára (TASR) - Najlepší lotyšský tenista Ernests Gulbis nepríde do Bratislavy na zápas 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovensku (31. januára - 2. februára v NTC). Podľa Sportacentrs.com dáva 24. hráč svetového rebríčka prednosť individuálnemu programu. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu.

Gulbis na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne prehral v druhom kole s Američanom Samom Querreym. Ako sa vyjadril v rozhovore pre webstránku Sportacentrs.com, čaká ho po daviscupovom termíne päť turnajov v sérii a preto mu súboj v Bratislave nezapadá do programu. Táto skutočnosť výrazne zvyšuje šance Slovenska na postup do ďalšieho kola proti Rakúsku. Aj tento súboj by sa hral na Slovensku.

Tím kapitána Miloslava Mečířa už začal v NTC s prípravou proti Lotyšom, tréningy budú mať hráči aj cez víkend. V piatok sa družstvo stretlo na spoločnom obede. Ešte chýbal Andrej Martin, ten sa vracal z turnaja v Nemecku. Družstvu bude opäť pomáhať Ján Krošlák, ktorého o to požiadal tréner tímu Karol Kučera.