Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Francúz Tsonga sa stal víťazom turnaja Masters 1000 v Toronte

Jo-Wilfried Tsonga bozkáva trofej. Foto: TASR/AP Photo

Vo finále dvojhry si poradil so Švajčiarom Rogerom Federerom.

Toronto 11. augusta (TASR) - Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga sa stal víťazom turnaja Masters 1000 v kanadskom Toronte. Vo finále dvojhry si ako nasadená trinástka poradil s dvojkou "pavúka" Švajčiarom Rogerom Federerom v dvoch setoch 7:5, 7:6 (3) a dosiahol životný úspech.

Tsonga je prvým tenistom od roku 2002, ktorý na ceste k titulu na podujatí s visačkou Masters vyradil štyroch najvyššie nasadených hráčov. V osemfinále deklasoval svetovú a turnajovú jednotku Srba Novaka Djokoviča 6:2, 6:2. Vo štvrťfinále vyradil dvojnásobného víťaza Roger's Cupu Brita Andyho Murrayho, v semifinále talentovaného Bulhara Grigora Dimitrova a vo finále eliminoval grandslamového rekordéra.

Fotogaléria: Tsonga sa stal víťazom turnaja Masters 1000 v Toronte


Skvelé výkony

Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsongan počas turnaja Masters 1000 v kanadskom Toronte.
Foto: TASR/AP Photo
"Počas celého týždňa som v Toronte predvádzal skvelé výkony, zdolal som veľa kvalitných hráčov. Po pauze zavinenej zranením kolena som tvrdo pracoval na tom, aby som sa opäť dostal do absolútnej svetovej špičky a titul z Toronta je krásnym ovocím za vynaložené úsilie. Netreba za tým hľadať žiadne tajomstvo, je za tým iba tvrdá drina. Niekoľko mesiacov som sa snažil o to, aby moja hra spĺňala najvyššie parametre a v Toronte som konečne predviedol svoj najlepší tenis," povedal finalista Australian Open z roku 2008 pre akreditované médiá.

Federer, ktorý nevyužil šancu na zisk 80. titulu na turnaji najvyššej profesionálnej úrovne, zložil Tsongovi poklonu. "Jo-Wilfried zdolal na ceste k titulu veľké mená a zisk cennej trofeje ozdobil veľmi kvalitným výkonom vo finále. Počas celého zápasu hral solídne, bez výkyvov. Dnes lepšie zvládol koncovky setov, keď sa lámal chlieb. Napriek finálovej prehre som s vystúpením v Toronte spokojný. Niektoré veci som mohol urobiť lepšie, no uplynulý týždeň musím hodnotiť pozitívne. Výsledok z Toronta je pre mňa povzbudením pred turnajom v Cincinnati i pred US Open," nechal sa počuť 17-násobný grandslamový šampión.

Dvojhra - finále:
Jo-Wilfried Tsonga (13-Fr.) - Roger Federer (2-Švajč.) 7:5, 7:6 (3)

Federer (na snímke), ktorý nevyužil šancu na zisk 80. titulu na turnaji najvyššej profesionálnej úrovne, zložil Tsongovi poklonu.
Foto: TASR/AP Photo