Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Wozniacka po vyše trojhodinovej dráme zdolala Šarapovovú

Dánka Carolina Woznaicka prijíma gratulúciu od zdolanej Rusky Anny Šarapovovej Foto: TASR/AP

O osude vyrovnaného stretnutia sa muselo rozhodnúť až v treťom sete, keď prvé dve dejstvá ukončil až tajbrejk.

Singapur 21. októbra (TASR) - Dánska tenistka Caroline Wozniacka zvíťazila v utorkovom zápase ženského Masters nad Ruskou Mariou Šarapovovou po trojhodinovej dráme 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2 a na MS WTA Tour dosiahla prvý triumf v bielej skupine. Účinkovanie na finálovom turnaji v Singapure začala výhrou aj Poľka Agnieszka Radwaňská. Šiesta najvyššie nasadená hráčka zdolala turnajovú trojku Češku Petru Kvitovú za 90 minút hladko 6:2, 6:3.

O osude vyrovnaného stretnutia Wozniacka - Šarapovová sa muselo rozhodnúť až v treťom sete, keď prvé dve dejstvá ukončil až tajbrejk. Ôsma najvyššie nasadená Dánka mala v kľúčových momentoch viac fyzických i psychických síl ako svetová dvojka, po 193 minútach premenila prvý mečbal a napokon slávila ťažko vybojované víťazstvo.

Favorizovanú Šarapovovú zradil servis, keď v súboji zahrala až 15 dvojchýb. Navyše sa prezentovala až 76 nevynútenými chybami, čo bolo vyše dvojnásobne viac ako jej súperka (37). Wozniacka potvrdila, že proti Ruske vie zahrať, keď ju predtým zdolala aj v 4. kole na uplynulom US Open.

"Musím priznať, že súboj s Mariou ma riadne vyčerpal. Ale bol to výborný zápas, som rada, že som začala turnaj víťazstvom. Ďakujem fanúšikom za podporu, boli skvelí. V prvom rade som vôbec rada, že tu v Singapure môžem štartovať, pretože v polovici sezóny to tak vôbec nevyzeralo," uviedla pre oficiálny web WTA Tour šťastná víťazka.

Šarapovová má stále šancu ukončiť sezónu WTA Tour na poste svetovej jednotky. V Singapure sa však musí dostať aspoň do finále a zároveň dúfať, že Serena Williamsová prehrá zvyšné dva súboje v červenej skupine.

"O výsledku rozhodol vysoký počet nevynútených chýb na mojom konte. Súperka podala viac vyrovnaný výkon. Mrzí ma prvý set, v ktorom som mala niekoľko príležitostí získať ho vo svoj prospech. Súboj som si prehrala sama, hoci som zo seba vydala veľké množstvo síl," hodnotila duel Šarapovová.

Druhý utorkový súboj mal oveľa jednoznačnejší priebeh. Radwaňská za stavu 2:2 vyhrala štyri hry za sebou a poľahky získala prvý set. Kvitová potom zabojovala, v druhom dejstve brejkla súperku a viedla 3:2. Opakoval sa však scenár z úvodného setu, keď Poľka opäť vyhrala štyri hry v rade a tým aj celý zápas. Triumf v Singapure bol pre Radwaňskú iba druhým vo vzájomnej bilancii s favorizovanou Češkou.

"V porovnaní s minulými ročníkmi MS WTA Tour som pred tohtoročným podujatím nehrala tak veľa zápasov, čo myslím, že mi pomohlo. Už viem, ako v závere sezóny dostať zo seba to najlepšie," komentovala svoj výkon Radwaňská. Jej súperke sa nepáčil čas začiatku stretnutia, keď obe tenistky nastúpili na kurt o 23.00 h tamojšieho času. "Normálne o takomto čase spím. Možno aj preto som mala pomalší štart. Agnieszka nehrala nič špeciálne, odvrátila však veľké množstvo mojich úderov, čiže pre mňa bolo ťažké hrať s ňou dlhé výmeny. Zvíťazila však zaslúžene," uviedla Kvitová.



biela skupina:

Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2, Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) - Petra Kvitová (3-ČR) 6:2, 6:3


tabuľka:

1. Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) 1 2:0 1:0

2. Caroline Wozniacka (8-Dán.) 1 2:1 1:0

3. Maria Šarapovová (2-Rus.) 1 1:2 0:1

4. Petra Kvitová (3-ČR) 1 0:2 0:1