Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Kouč Zathurecký po Čepelovej úspechu: Janka spevnela a je razantnejšia

Slovenská tenistka Jana Čepelová počas zápasu proti Nemke Andree Petkovicovej vo finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v americkom Charlestone 6. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Čepelová pred sezónou zmenila kondičného trénera, čo sa ukázalo ako dobrý krok.

Charleston/Bratislava 7. apríla (TASR) - Pod úspešné ťaženie slovenskej tenistky Jany Čepelovej na turnaji WTA v Charlestone sa vo veľkej miere podpísala kvalitná kondičná príprava. Tvrdí to jej osobný kouč Martin Zathurecký. Čepelová sa pred začiatkom sezóny vrátila ku kondičnému trénerovi Ladislavovi Olászovi, s ktorým spolupracovala po príchode do Národného tenisového centra.

"Janka pred začiatkom sezóny absolvovala 15-dňovú kondičnú prípravu na Štrbskom Plese. Zmenila kondičného trénera, čo sa ukázalo ako dobrý krok. Celkovo spevnela, je odolnejšia, predtým bola po dvoch-troch zápasoch zničená. Má razantnejšie údery ako v minulosti, hrá agresívnejšie a zlepšila aj servis, i keď ten je stále jej najväčšou slabinou. Snažíme sa zlepšiť prácu nôh na kurte, aby bola rýchlejšia. Obranu má výbornú. Robíme všetko pre to, aby zlepšila aj útok a nebála sa chodiť na sieť," povedal pre TASR Zathurecký.

Čepelová v Charlestone vyradila svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú, Rusku Jelenu Vesninovú, krajanku Danielu Hantuchovú i talentovanú Švajčiarku Belindu Bencicovú. Nad jej sily bola až vo finále Nemka Andrea Petkovicová. "Už na turnaji v Miami Janka naznačila, že sa dostáva do dobrej formy. Na podujatí ITF v Osprey postúpila do semifinále a pred Charlestonom získala potrebné sebavedomie. Sama tvrdí, že zelená antuka jej vyhovuje, má viac času na údery, dokáže lepšie rozdeľovať loptičky a používať jej obľúbené "kraťasy". Nedá sa však jednoznačne povedať, že antuka je jej najobľúbenejší povrch. Dokáže dobre zahrať aj na harde, čo potvrdila v katarskej Dauhe, kde vyradila Austrálčanku Samanthu Stosurovú."

Už v pondelok sa mala Čepelová presunúť do kanadského Quebecu, kde odštartuje prípravu na barážový zápas o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie (19.-20. apríla). "Za Jankou priletí fyzioterapeut Zdenko Ďuriš, ktorý sa bude o ňu až do štvrtka starať. V piatok by mala v Quebecu začať s ľahším tréningom, o týždeň 14. apríla sa k nej pripoja ďalšie dievčatá z fedcupového tímu. Pokiaľ ide o Jankin program po návrate z Kanady, máme dilemu, či štartovať na podujatiach ITF v Trnave a Prahe, alebo dať prednosť kvalifiácii na veľké turnaje WTA. V rebríčku WTA poskočila vďaka postupu do finále v Charlestone na 51. miesto, na prvú päťdesiatku jej chýba 70 bodov."