Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Dukla Trenčín zdolala Poprad, Podtatrancom vsietila štyri góly

Na snímke vľavo lotyšský obranca Janis Andersons (Dukla) a lotyšský útočník Juris Štals (Poprad) v zápase 49. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v Trenčíne 13. februára 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dukla sa v záverečnej tretine zamerala na pozornú obranu s dôrazom na nebezpečné kontry.

Trenčín 13. februára (TASR) - Úvod zápasu sa pod hradom Matúša Čáka niesol v znamení rozháranej hry na oboch stranách. V 4. min zaujal aktivitou Melichárek, jeho pokus s prehľadom zneškodnil Kostúr. Podtatranci sa osmelili o minútu. Paločkovi zakončenie nesadlo podľa predstáv. Úvodný gól mohol padnúť v 8. min, Hochelova tvrdá strela vypadla brankárovi z lapačky a dorážka Petrovického letela tesne vedľa. Hokejový kumšt chceli ukázať aj medailisti z nedávneho šampionátu do 20 rokov. Holendova prihrávka na voľného Koyša, ktorý stál pred odkrytou časťou bránky, však neprešla. Trenčín bol aktívnejší, ku gólu to však neviedlo ani pri úniku Razingara s Mikulom.



Úvod druhej časti hry patril domácemu celku. Do vedenia sa ale dostali hostia. V 22. min vybojoval puk Kroták pre Paločka, ktorý sám pred gólmanom nezaváhal. Následné vylúčenia na oboch stranách veľa vzruchu pred oboma gólmanmi neznamenali. Druhý gól "kamzíci" pridali v 32. min, keď sa im núkala presilová hra o dvoch hráčov. Tú aj využili, "vykombinovali" brániacu sa trojicu a Fabian prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. O dve minúty sa Dukla dostala do zápasu. Do úniku sa dostal Melichárek a pomedzi nohy Kostúra znížil. V 36. min sa Dukle podarilo vyrovnať. Dobrú prácu odviedol Razingar a traja "žltočervení" šli na jediného Popradčana. Zakončujúci Stantien si vychutnal gólmana súpera – 2:2. To ešte nebolo všetko. Dve minúty pred sirénou využil chybu obrany "kamzíkov" Šišovský a z ťažkého uhla prekonal Kostúra po tretí raz v stretnutí.

Dukla sa v záverečnej tretine zamerala na pozornú obranu s dôrazom na nebezpečné kontry. Popradčania sa dlhé minúty nedokázali poriadne presadiť pred Konrádom. Až v 57. min Suchého nahodený puk poskakoval pred bránkou, ale hostia ho nedokázali usmerniť do siete. V 59. min pridal gólovú bodku za zápasom Melichárek, keď dorazil do siete strelu Nemca od modrej čiary.

Roman Stantien, tréner Trenčína: "V úvode sme nedokázali využiť šance, ktoré sa nám naskytli, no v druhej tretine naskočil na ľad úplne iný Poprad a strelil nám dva góly. Naši chlapci ale zabojovali a dokázali sme otočiť na 3:2. Tretiu tretinu sme disciplinovanou hrou udržiavali náskok a z jedného brejku sme spečatili víťazstvo."



Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "V prvej časti sme sa dostali pod tlak, lebo sme boli dvakrát vylúčení. Domáci hrali dobre presilové hry a veľa strieľali, no gól streliť nedokázali. Strednú časť sme už začali lepšie – dvakrát sme skórovali, no to nám na víťazstvo nestačilo, keďže sme následne počas šiestich minút tri razy inkasovali. V záverečnej tretine sme sa dopustili ďalšej chyby, Trenčania nám vzali puk a rozhodli o víťazovi stretnutia."



Dukla Trenčín - HK Poprad 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Góly: 34. Melichárek (Petrovický), 36. Stantien (Razingar, Holenda), 39. Šišovský (Melichárek, Nemec), 59. Melichárek (Nemec) - 22. Paločko (Kroták, Takáč), 32. Fabian (Suchý, Kroták).

Rozhodovali:
Stano - M. Orolin, J. Tvrdoň,

vylúčení: 5:4,

presilovky: 1:1,

oslabenia: 0:0,

1010 divákov