Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Kalnického podržali martinskí hráči: Je to veľký impulz, ale i záväzok

Na snímke generálny manažér MHC Martin Martin Kalnický, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Problémy ohľadom vyplatenia platov hráčom sužovali martinský klub už aj v minulosti.

Martin 12. júna (TASR) - Martin Kalnický zostáva vo funkcii generálneho manažéra hokejového extraligistu MHC Mountfield Martin. Hoci sa pôvodne plánoval vzdať svojho postu, na piatkovej tlačovej konferencii, ktorá mala určiť ďalšie smerovanie klubu, mu hráči aj tréneri vyslovili svoju podporu. Záchrana hokeja v Turci tak opäť visí na jeho pleciach.

Situácia okolo martinského hokeja sa v uplynulých dňoch výrazne zamotala, keďže klub dlhuje hráčom na výplatách približne 240.000 eur. Riešením mal byť vstup nového investora do klubu, okolo ktorého sa točilo množstvo špekulácií. "Martinská hokejová verejnosť bola zavádzaná rôznymi nepravdivými informáciami a pre ďalšie rokovania s hráčmi a partnermi bolo nutné uviesť veci na pravú mieru. Anonymné útoky na moju osobu a celé vedenie klubu spochybnili názor širokej verejnosti, sponzorov a predovšetkým všetkých Martinčanov na dianie v klube," cituje Kalnického vyjadrenie oficiálny facebookový profil MHC.

Záujem o vstup do klubu prejavil súkromný akcionár, a tým by sa celá situácia vyriešila. "Tím ľudí okolo Michala Taligu sa verejne vyjadril, že danú situáciu dokáže zvládnuť a do budúcnosti sa vďaka svojej ekonomickej sile podobným situáciám dokonca vyhnúť. Keďže by išlo o pomoc martinskému hokeju, umožnil som im stretnutie s hráčmi a realizačným tímom," dodal Kalnický, ktorý sa dobrovoľne plánoval vzdať svojej funkcie, ak by to malo klubu z Turca pomôcť.

Na jeho stranu sa však postavili hráči, ktorých v piatok na tlačovej konferencii zastupoval Ivan Ďatelinka. "Pozorne sme si vypočuli ponuku pána Taligu a musíme konštatovať, že nás nepresvedčil. Práve preto sme sa všetci ako jeden tím rozhodli verejne podporiť prácu Martina Kalnického a celého súčasného vedenia. Sme si istí, že spoločne sa nám podarí vyriešiť súčasné problémy," uviedol skúsený obranca.

Problémy ohľadom vyplatenia platov hráčom sužovali martinský klub už aj v minulosti. S vyrovnaním všetkých záväzkov sa spája aj udelenie extraligovej licencie, ktoré by malo prebehnúť v prvej polovici augusta. "Dva a pol roka sme bojovali s podobnými situáciami a vždy sa nám to podarilo zvládnuť," ozrejmil Kalnický a na záver dodal: "Najviac dotknutými sú v tejto situácii hráči a boli to práve oni, ktorí mi vyjadrili podporu. Je to pre mňa nielen obrovský záväzok, ale zároveň impulz, že to, čo sme doteraz robili, sme robili správne. Mesto Martin mi dá určite za pravdu, že je veľmi ťažké bojovať s problémom, ktorí vznikol v minulosti. Som si však istý, že spoločne dokážeme tento problém vyriešiť."