Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Kytnár predĺžil spoluprácu s Banskou Bystricou

Na snímke krídelník Nitry Roman Tománek (vpravo) a center Banskej Bystrice Milan Kytnár v šiestom zápase semifinále play-off slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 27. marca 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Topoľčiansky rodák zaznamenal v minulej sezóne v 53 stretnutiach základnej časti 20 gólov a 18 asistencií, v nadstavbe pridal ďalšie dva góly a šesť prihrávok.

Banská Bystrica 11. júna (TASR) - Vedenie slovenského hokejového vicemajstra HC'05 Banská Bystrica sa dohodlo na predĺžení spolupráce s 26-ročným centrom Milanom Kytnárom. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna webstránka extraligistu.

Kytnár prišiel pod Urpín vlani z Karlových Varov a hneď vo svojej prvej sezóne pomohol "baranom" k historickému postupu do finále play off. V siedmom semifinálovom stretnutí s Nitrou sa blysol víťazným gólom. "Milan je pre svoj tím platný na oboch koncoch klziska, v minulej sezóne bol trénermi veľmi vyťažovaný počas oslabení, ale dokáže strieľať aj rozhodujúce góly. Veríme, že bude aj naďalej pokračovať v nastolenom trende z vlaňajšej sezóny," uvádza sa v správe na webe banskobystrického klubu.

Topoľčiansky rodák zaznamenal v minulej sezóne v 53 stretnutiach základnej časti 20 gólov a 18 asistencií, v nadstavbe pridal ďalšie dva góly a šesť prihrávok. Kytnár má na svojom konte jeden štart za klub NHL Edmonton Oilers, ktorý si ho v drafte v roku 2007 vybral zo 127. miesta. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov, v seniorskom drese nastúpil na deväť stretnutí. Skúsenosti má aj z najvyššej českej a fínskej súťaže, v sezóne 2012/2013 nastupoval za bratislavský Slovan v KHL.