Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Obranca Tomáš Slovák sa vracia domov, v Košiciach má otvorenú zmluvu

Na archívnej snímke z 28. januára 2012 hráč Dinama Minsk Tomáš Slovák. Foto: TASR/František Iván

S HC Plzeň vlastní český majstrovský titul zo sezóny 2012/2013, keď bol aj vyhlásený za najlepšieho obrancu českej extraligy a bola mu udelená aj Cena fair play.

Košice 12. júna (TASR) - Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice sa dohodol na spolupráci so svojím odchovancom Tomášom Slovákom. Tridsaťdvaročný obranca sa vracia do metropoly východu po šiestich rokoch, naposledy pôsobil vo švédskom Brynäse. Ako informovala webstránka "oceliarov", Slovák sa dohodol s extraligistom na otvorenej zmluve.

"Tomáš bude súčasťou nášho mužstva minimálne dva mesiace, presnejšie v auguste a septembri, takže stihne zápasy základnej časti Ligy majstrov aj začiatok Tipsport extraligy. Verím, že nám pomôže v LM a fanúšikovia ho uvidia aj v zápasoch domácej najvyššej súťaže. Zmluva je teda otvorená a v prípade, že Tomáš získa zahraničný angažmán, klub ho uvoľní," uviedol pre klubový web generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Tomáš Slovák začal minulú sezónu v tíme HK Hradec Králové, v najvyššej českej súťaži odohral 30 zápasov s bilanciou 17 kanadských bodov za 2 góly a 15 asistencií. Na prelome rokov potom prestúpil do švédskeho Brynäs IF, kde nastúpil na ďalších 28 stretnutí, v ktorých dosiahol päť bodov (2+3).

Slovák bol súčasťou košického tímu, ktorý získal v roku 2009 titul po 10 rokoch čakania v pamätnom finále so Skalicou. Počas hráčskej kariéry pôsobil v KHL v mužstvách Avtomobilist Jekaterinburg a Dynamo Minsk, vo fínskej Liige v tímoch SaiPa Lappeenranta a Ilves Tampere, vo Švédsku v dresoch Mora IK a spomínanom Brynäse. S HC Plzeň vlastní český majstrovský titul zo sezóny 2012/2013, keď bol aj vyhlásený za najlepšieho obrancu českej extraligy a bola mu udelená aj Cena fair play.