Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Disciplinárka SZĽH potrestala päť klubov sumou 300 eur

Na snímke vpravo Jakub Urbánek (Slovan), vľavo Filip Vrabeľ (HC Košice) v zápase 34. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HC Slovan Bratislava 26. decembra 2019 v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Ligová rada už v predstihu avizovala, že jednoznačne odsudzuje akékoľvek vulgárne, xenofóbne či rasistické správanie fanúšikov na slovenských štadiónoch.

Bratislava 17. januára (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala päť klubovej Tipsport ligy finančnými pokutami za nešportové správanie fanúšikov. V správach delegátov po jednotlivých domácich stretnutiach sa nachádzali previnenia priaznivcov Slovana Bratislava, Dukly Trenčín, Zvolena, Košíc a Popradu. Všetky kluby sú povinné zaplatiť pokutu vo výške 300 eur.

"V prípade každého klubu sme postupovali na základe správy delegáta SZĽH, ktorý v zápise o stretnutí zakaždým jednoznačne uviedol, že prišlo k vulgárnemu skandovaniu fanúšikov v extraligových zápasoch. Verím, že týmto rozhodnutím sme vyslali jasný signál, že takéto správanie už nebudeme riešiť len dohovorom," citoval predsedu DK SZĽH Rastislava Jakuboviča portál hockeyslovakia.sk. Ligová rada už v predstihu avizovala, že jednoznačne odsudzuje akékoľvek vulgárne, xenofóbne či rasistické správanie fanúšikov na slovenských štadiónoch.