Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: HC Košice prehrali s HC Mikron Nové Zámky po predĺžení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zápas videla nadpriemerná návšteva, keďže košický klub umožnil bezplatný vstup viacerým základným a stredným školám.

Košice 22. októbra (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili v utorňajšom zápase 15. kola Tipsport Ligy na ľade HC Košice 3:2 po predĺžení. Hrdinom hostí bol útočník Tomáš Pospíšil, ktorý k dvom asistenciám pridal aj víťazný gól.

HC Košice - HC Mikron Nové Zámky 2:3 pp (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 19. Repe (Haščák, Majdan), 53. Repe (Rapáč) - 3. Hruška (Jurík, Pospíšil), 39 Fábry (Pospíšil), 64. Pospíšil. Rozhodovali: Valach, Orolin - Beniač, Smrek, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6480 divákov

HC Košice: Košarišťan - Slovák, Repe, Čížek, Koch, Bučko, Růžička, Cibák - Majdan, Chovan, Haščák - Belluš, Skokan, Klhůfek - Rapáč, Bortňák, Milý - Suja, Vrábeľ, Jokeľ

HC Mikron Nové Zámky: Kristín - Šmach, Mikuš, Ordzovenský, Hatala, M. Drtina, Hain, Dlugoš - Pospíšil, Urban, Jurík - Bajtek, Hruška, Štumpf - Rogoň, Fábry, Jakúbek - Bečka, Ondrušek, Múčka


Zápas videla nadpriemerná návšteva, keďže košický klub umožnil bezplatný vstup viacerým základným a stredným školám. V drese domácich nastúpil útočník Michal Chovan prvýkrát so zlatou prilbou, ktorú dostal ako ocenenie pre najlepšieho hráča mesiaca september.

Košičania mali už po 34 sekundách prvú presilovku, no v nej si nedokázali vypracovať vážnejšiu šancu. Pospíšil sa po návrate z trestnej lavice zapojil do ofenzívnej akcie hostí, ktorú strelou spomedzi kruhov ideálne zakončil Hruška - 0:1. Hostí prvý gól z prvej strely v zápase povzbudil, no v ďalších minútach úvodnej tretiny mali herne navrch Košičania. Obrana Novozámčanov ich nepúšťala do výhodných pozícií, pričom hostia boli nebezpeční aj z brejkov. V ich presilovke v 9. minúte neskóroval v sľubnej šanci Hruška a neskôr Pospíšilovu šancu v prečíslení troch proti jednému zmaril brankár Košarišťan. Jednoduchý recept na gól ukázal košický obranca Repe, ktorý v 19. minúte presne namieril strelu od modrej čiary - 1:1.

Stratený náskok mohli hostia získať naspäť v 23. minúte, keď sa Jakúbek dostal do krátkeho úniku po chybe Cibáka, no Košarišťana neprekonal. Nerozhodný stav sa nezmenil ani v 28. minúte, keď Belluš uvoľnil Skokana, no jeho bekhend neskončil v bránke hostí. V závere druhej tretiny mali hostia 44-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú presnou strelou využil Fábry.

Novozámčania sa aj v tretej tretine sústredili na pozornú obrannú hru, ktorú potvrdzoval rozchytaný brankár Kristín. Hrozili však aj z brejkov ako Pospíšil v 46. minúte. V 53. minúte sa domáci dočkali opäť zásluhou Repeho - 2:2. V tretej časti sa hralo najmä v pásme Novozámčanov, no tí už súperovi viac nedovolili. V predĺžení rozhodol o víťazstve hostí Pospíšil, ktorý zužitkoval svoj brejk zo stredného pásma.

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: "Musíme nájsť riešenie, ako hrať domáce zápasy. Tie sú zatiaľ ako cez kopirák. Viac-menej celú sezónu hráme na jednu formáciu a keď tá nedá góly, tak je problém. Tento tím musí pochopiť, čo znamená hrať hokej v Košiciach, najmä v domácej Steel aréne. Máme väčšie šance, keď sa držíme určitého systému, no my nastúpime a potom je to už anarchia a naháňanie zápasu."



Ladislav Branikovič, tréner HC Mikron Nové Zámky: "Na zápas sme sa dôsledne pripravovali. Košičania nám bránili v rozohrávke, mali sme s ňou problémy. Svojím celoplošným hokejom nám nedali veľa možností kombinovať. Výsledok je pre nás veľmi priaznivý a tešíme sa z neho."