Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Kanadský hokejový útočník Langkow skončil vo Zvolene

Na snímke zľava Andrej Bíreš (Banská Bystrica) a Chris Langkow (Zvolen) počas zápasu 17. kola Tipos extraligy HKM Zvolen - HC 05 Banská Bystrica vo Zvolene 16. novembra 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pre Langkowa išlo o druhú sezónu v drese HKM Zvolen. V slovenskej extralige už nastupoval aj za MAC Budapešť a Nové Zámky.

Zvolen 9. januára (TASR) - Kanadský hokejový útočník Chris Langkow a klub HKM Zvolen sa dohodli na ukončení spolupráce. V prebiehajúcej sezóne odohral 34-ročný krídelník 34 stretnutí, v ktorých nazbieral 17 kanadských bodov za šesť gólov a 11 asistencií. Extraligový klub informoval o zmene v kádri na svojej oficiálnej webstránke.

Pre Langkowa išlo o druhú sezónu v drese HKM Zvolen. V slovenskej extralige už nastupoval aj za MAC Budapešť a Nové Zámky. Jeho odchod je reakcia na pokračujúce nevýrazné výkony zvolenského tímu, ktorý po nedeľňajšej prehre v Nitre 1:5 vypadol z prvej šestky tabuľky.

"Viac než dvojmesačné trápenie extraligového Zvolena pokračuje. Od prvého zápasu v novembri až po nedeľňajší duel v Nitre odohrali ´rytieri´ 19 stretnutí s bilanciou 5 víťazstiev, 14 prehier a nelichotivým skóre 53:70. Akceptovanie rezignácie a dohoda o ukončení pôsobenia s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom v polovici decembra nepriniesli želaný efekt, a tak ďalším logickým krokom bol zásah do hráčskeho kolektívu. Výsledkom udalostí bol príchod Lotyša Jelisejevsa, naopak, dnes (utorok) došlo k dohode o ukončení kontraktu s kanadským útočníkom Chrisom Langkowom," uviedol klub na svojom webe.