Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Kanadský útočník Harper skončil v Nitre, mieri do českej extraligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ponuku z Česka bral ako svoju životnú príležitosť, uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubovú stránku.

Nitra 10. januára (TASR) - Kanadský hokejový útočník Stephen Harper sa dohodol s klubom HK Nitra na predčasnom ukončení spolupráce a mieri do českej extraligy.

"Ponuku z Česka bral ako svoju životnú príležitosť," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubovú stránku. Harper prišiel do Nitry koncom septembra 2023. V 28 zápasoch nazbieral 30 kanadských bodov (14+16) a do štatistík si pripísal aj 24 trestných minút a 13 plusových bodov.

"Napriek platnému kontraktu s naším klubom sme sa napokon rozhodli uvoľniť Stephena a umožniť mu prestúpiť do českej súťaže. K tomuto rozhodnutiu sme pristúpili po zrelej úvahe. S jeho novým klubom sme sa dohodli na podmienkach uvoľnenia. Bude pôsobiť v špičkovom českom klube s bohatou históriou. Jeho odchod nemení nič na našich vysokých ambíciách v prebiehajúcej sezóne. Zobrali sme to ako pozitívnu možnosť urobiť drobné zmeny v mužstve a po doplnení kádra chceme z toho vyjsť ako silnejšie mužstvo. Verím, že sa nám naše "rozrobené veci" podarí dotiahnuť do úspešného konca. Stephenovi prajeme v novom pôsobisku len to najlepšie a ďakujeme mu za odvedené služby pre náš klub," uviedol Kováčik.