Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Kmeč po debakli abdikoval na funkciu trénera hokejistov Nitry

Na archívnej snímke tréner Andrej Kmeč. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vedenie klubu jeho rozhodnutie prijalo a pracuje na obsadení trénerského postu.

Nitra 30. septembra (TASR) - réner hokejistov HK Nitra Andrej Kmeč abdikoval na svoju funkciu. Stalo sa tak po domácej prehre v nedeľňajšom zápase 7. kola Tipsport Ligy s HC Košice 0:9. Vedenie klubu jeho rozhodnutie prijalo a pracuje na obsadení trénerského postu. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

Kmeč sa do pozície hlavného trénera posunul po tom, čo po striebornej sezóne 2018/2019 odišiel Antonín Stavjaňa do Zlína. Tím odohral pod Kmečovým vedením v sezóne 2019/2020 7 zápasov, v ktorých získal 8 bodov a priebežne mu patrí 11. priečka. "Corgoni" mali sľubný štart do sezóny, keď z prvých štyroch zápasoch tri vyhrali, no potom prišli tri nepríjemné prehry. V 5. kole podľahli na ľade Popradu 0:5, následne prehrali doma s Detvou 3:5 a po zahanbujúcej domácej prehre s Košicami 0:9 sa Kmeč rozhodol abdikovať. "Výsledok je katastrofálny. Momentálne nespĺňame parametre, aby sme boli konkurencieschopným tímom ako Košice. Myslím si, že zodpovednosť je momentálne na mne a plne ju beriem," skonštatoval po zápase.

Pre 42-ročného kormidelníka bol materský klub doteraz jediný, v ktorom pôsobil ako tréner. Kmečov koniec je zároveň prvou trénerskou zmenou v tipsportligovej sezóne 2019/2020.