Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitra zdolala Poprad 3:0, Martin úplne prevalcoval Piešťany

Hokejisti HK Nitra, archívne foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V dohrávanom stretnutí 46. kola Tipsport extraligy triumfovali hokejisti Nitry a Martina.

Nitra 3. februára (TASR) - V dohrávanom stretnutí 46. kola Tipsport extraligy triumfovali hokejisti HK Nitra nad HK Poprad 3:0 a poskočili na tretiu priečku v tabuľke.

V dohrávanom zápase 46. kola extraligy začali v súboji o tretiu priečku lepšie domáci hráči, ktorí sa v 6. minúte ujali vedenia gólom Štefanku. Ten po akcii Lukáša Nováka s Lelkešom prestrelil z ľavého kruhu Kostúra - 1:0. Napriek priaznivému stavu pre domácich boli v prvej tretine aktívnejší hostia, o čom svedčí aj pomer striel 10:19.

Od 23. minúty viedli Nitrania dvojgólovým rozdielom, obranca Kuzma vystrelil od modrej a po dorážke Lelkeša poslal puk za Kostúrov chrbát Štefanka - 2:0. V 35. minúte mohli znížiť hostia, traja sa ocitli pred nitrianskou bránkou, ale Lakosil skvelým zákrokom po strele Lotyša Štalsa nedovolil zmenu.

Na začiatku tretej tretiny zvýšil už na 3:0 Jakub Ručkay, ktorý sa po spolupráci so Slovákom odhodlal k streľbe a spomedzi kruhov prekvapil brankára hostí. Nitra sa výhrou posunula na tretiu priečku, Poprad je piaty.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Poprad hral výborne, dobre korčuľoval, ale vždy keď tlak vrcholil, tak sme dali gól. V tretej tretine sme v podstate rozhodli o zápase tretím gólom hneď v jej úvode. Ďakujem divákom za podporu, najmä v závere."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Výsledok nezodpovedá priebehu hry, mali sme veľmi dobrý pohyb, vypracovali sme si deväť čistých šancí, no zlyhali sme v koncovke, a preto sme dnes neuspeli. Pykali sme za drobné chyby, čo je škoda, lebo za dnešný výkon sme si zaslúžili bodovať."


dohrávka 46. kola Tipsport extraligy
HK Nitra - HK Poprad 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 6. Štefanka (Lelkeš, L. Novák), 23. Štefanka (Lelkeš, Kuzma), 43. J. Ručkay (Slovák, M. Novák). Rozhodovali: Jonák, Novák, Junek, vylúčení: 3:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2164 divákov.


Martinčania víťazili už v prvej tretine



Piešťany 3. februára (TASR) - Martinčania rozhodli o svojom víťazstve v dohrávke už v prvej tretine. Piešťany od úvodu za svojím súperom zaostávali vo všetkých činnostiach a ten to patrične potrestal. V štvrtej minúte využil v presilovke o dvoch hráčov Markovičovu prihrávku Galamboš a bolo 0:1. Vyrovnať mohol Stupka, ktorý bol v úniku faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Domáci hráč však pri ňom neuspel ani v druhom zápase za sebou. To Podzinš sa nenechal odstaviť Kotaškom a v páde po prieniku spoza bránky zvýšil na 2:0 pre Martin. Rozhodení Piešťanci inkasovali ešte raz, tentokrát ťažil zo zadovky Markoviča Važan.

Domáci sa snažili vrátiť do zápasu, ale na pozorných Martinčanov nevedeli nájsť recept. Podarilo sa to až Brňákovi, no gól z toho nebol. Jeho stlmená strela skončila na čiare. V 34. minúte však našiel Pašek "žabkou" Holoviča a ten blafákon znížil na 1:3. Presne o minútu sa puku zmocnil v útočnom pásme Fujerík potom, čo ho domáci nedokázali vyhodiť a strelou švihom prekonal Šúreka – 1:4. V závere druhej časti, pri avizovanom vylúčení unikol Važan a pomedzi betóny pridal piaty gól Martina.

Do tretej časti vstupovali Martinčania s výhodou päťminútovej presilovky, ktorú zužitkoval po 38 sekundách Markovič – 1:6. Domáci tím inkasoval ešte raz, keď brankára s obrancom pekne vyšachovali Varga s Markovičom a prvý menovaný uzavrel skóre na 1:7.

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Dnes nám nevyšlo nič. O celom zápase rozhodla prvá tretina."

Jaroslav Török, tréner Martina: "O dôležitosti tohto zápasu hovoriť nemusím. Myslím si, že sme sa pripravili veľmi zodpovedne. Chceli sme od hráčov zvýšenie pohybu a dôrazu, čo sme do bodky splnili. Vyhrali sme zaslúžene a musím pochváliť celý tím. Ďakujem celému mužstvu za predvedený výkon."

dohrávka 46. kola Tipsport extraligy
ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
Góly: 34. Holovič - 4. Galamboš (Markovič, Smrek), 18. Podzinš (Zucker), 20. Važan (Markovič, Matejka), 36. Fujerík (Török), 40. Važan (Zucker), 41. Markovič (Smrek), 47. Varga (Markovič, Fujerík). Rozhodovali: D. Konc, Lauff - Sčensný, Rovenský, vylúčení: 3:7 navyše Rais 5+DKZ za podrazenie a Petráš (obaja Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 921 divákov