Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitran Kováčik ukončil kariéru, bude športovým riaditeľom

Miroslav Kováčik. Foto: TASR

Tridsaťšesťročný odchovanec hokeja pod Zoborom zavesil korčule na klinec. Informuje o tom oficiálna stránka HK Nitra.

Bratislava 22. januára (Teraz.sk) – Bývalý slovenský hokejový reprezentant Miroslav Kováčik ukončil bohatú kariéru pre zdravotné problémy. Naposledy sa na extraligovom ľade predstavil pred troma mesiacmi, odvtedy už v drese Nitry nenastúpil.

„Skúšal som trénovať. Platnička mi nefunguje, zasahuje do sedacieho nervu a pri korčuliarskom pohybe mi tam neprechádza impulz. Lekári mi povedali, že to môže trvať dosť dlho. Môže to byť aj trvalý jav. Absolvoval som aj ozónovú terapiu, ale príliš sa to nezlepšilo. Môžem robiť všetko okrem hrania hokeja, čo je dosť nepríjemné. Pri korčuliarskom pohybe si ani necítim nohu, jednoducho mi pri hokeji noha nefunguje,“ povedal pre oficiálnu stránku Nitry Miroslav Kováčik a dodal. „Človeka to, samozrejme, veľmi mrzí. Niekedy sny a ciele zostanú nenaplnené. Telo ale povedalo stop. Aj iným hráčom sa nepodarilo dosiahnuť, čo si vysnívali. Slovenský titul som získal v Trenčíne, som zaň vďačný. Žiaľ, s materským klubom sa to nepodarilo. Aspoň nie v tej hráčskej kariére. Momentálne už v klube pracujem na funkcionárskom mieste."

Počas kariéry hral okrem Nitry aj za Trenčín, Zlín, Novosibirsk, Skellefteu, Třinec alebo Kapfenberg. Slovensko reprezentoval na troch svetových šampionátoch.„Naše mužstvo stratilo jedného zo svojich lídrov a jeho vynútené ukončenie kariéry nás všetkých veľmi mrzí. Miro bol na ľade príkladom bojovnosti, obetavosti , nezlomnej viery po víťazstve. Mužstvo stratilo , klub získal. Po dohode vo vedení klubu bola Mirovi ponúknutá od novej sezóny funkcia športového riaditeľa klubu. Do štruktúr klubu sa zapojil hneď v januári a začal zbierať dôležité funkcionárske skúsenosti. Všetci mu prajeme skoré vyliečenie svojho zranenia a do funkcionárskej práce toľko zanietenia ako ukazoval na ľade,“ povedal na Kováčikovu adresu riaditeľ HK Nitra Ján Plandora.