Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Nové Zámky doma vysoko podľahli Slovanu, výhry maďarských tímov

Na snímke zľava Milan Bartovič (Trenčín) a brankár Andrej Košarišťan (Košice) v zápase 16. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HC Košice v Trenčíne 25. októbra 2019. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hralo sa 16. kolo Tipsport ligy.

Nové Zámky 25. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy na ľade HC Mikron Nové Zámky vysoko 5:1.

HC Mikron Nové Zámky - HC Slovan Bratislava 1:5 (0:1, 1:4, 0:0)

Góly: 26. Štumpf (Múčka, Hatala) - 20. Matoušek (Meszároš, Zigo), 26. Šedivý (Abdul, Meszároš), 29. Miklík (Matoušek), 35. Pance (Miklík, Bačik), 37. Pance (Meszároš, Urbánek). Rozhodovali: Lokšík, Rencz (Maď.) - Jedlička, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 6:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2237 divákov

Nové Zámky: Kristín (37. Pavlas) – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Jurík – Štumpf, Hruška, Bajtek – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Ondrušek, Bečka

Slovan: Habal – Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Demo – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek - Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance



Prvýkrát v histórii privítali Nové Zámky na svojom ľade v súťažnom zápase mužov Slovana Bratislava. Hostia boli v úvodných minútach nebezpečnejší, za čo vďačili aj presilovej hre, v ktorej pokúšali šťastie hlavne Pance a Šedivý. Kristínov betón bol však rýchlejší. Na domácej strane nebezpečne pohrozil strelou z pravého kruhu Múčka. Otvoriť skóre zápasu mohli hráči z Bratislavy. Miklík našiel presnou prihrávkou na modrej čiare Abdula, ale ten blafákom nevyzrel na Kristína. Na druhej strane vypálil Hain spomedzi kruhov iba do Habala. Slovanisti sa nakoniec predsa len dostali do vedenia, keď v poslednej minúte úvodnej tretiny skóroval Matoušek, ktorý tečoval Meszárošovu strelu od modrej čiary.

Aj v druhej tretine sa ako prví presadili hráči Slovana. V presilovej hre rozohrali akciu, na konci ktorej bola úspešná Šedivého dorážka do odkrytej bránky. "Belasí" držali dvojgólový náskok len 30 sekúnd, kým neznížil Štumpf švihom spomedzi kruhov. O necelé tri minúty vrátil vedenie o dva góly hosťom Miklík, len 13 sekúnd po tom, ako sa vrátil z trestnej lavice. Do konca prostredného dejstva sa hostia presadili ešte raz. Domáca obrana nechala Pancemu príliš veľa priestoru a času a ten zoči-voči Kristínovi nezaváhal. To však nebolo zo strany "belasých" všetko. Ich piaty gól pridal opäť Pance, ktorý spoza bránky zasunul puk za Kristína.

V záverečnej tretine kontrolovali hostia priebeh hry a domácich nepúšťali do vážnejších príležitostí. Napriek snahe narážali Zámčania na obranu Slovanistov a nič na tom nezmenila ani ponúknutá presilová hra, keď nepochodili Múčka a vo veľkej šanci ani Štumpf. Do konca stretnutia už gól nepadol a Slovanisti tak odplatili Novozámčanom prehru z prvého vzájomného duelu.

Hlasy

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: "V prvom rade chcem pogratulovať súperovi. Prvú tretinu sme začali bojovne, mali sme aj nejaké šance, ktoré sme nepremenili. Na konci tretiny sme v oslabení dostali smolný gól. V druhej tretine sa naplno prejavila kvalita Slovana. Čo meno, to hráč. Druhá tretina bola rozhodujúca, dostali sme v nej štyri góly. Posledná tretina sa viac-menej iba dohrávala."

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: "Dnešný zápas bol z našej strany zvládnutý. Pomohli nám rýchlo strelené góly. V podstate celý zápas chlapci plnili to, čo sme si povedali, až na jednu chybičku. Konečne si hokej užívali, predviedli veľmi pekné akcie. Samozrejme, treba pochváliť všetky štyri lajny, ktoré hrali v plnom nasadení. A opäť tam bol veľmi dobrý výkon brankára."

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy na ľade Dukly Trenčín 4:3 po predĺžení a nájazdoch.

HK Dukla Trenčín – HC Košice 3:4 pp a sn (0:0, 1:1, 2:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 34. Štach (Mikyska, Valach), 58. Sojčík (Mikyska, McCormack), 59. Sádecký (Sojčík, McCormack) - 26. Bezúch (Chovan, Belluš), 44. Klhůfek (Skokan), 45. Majdan (Haščák, Chovan), rozhodujúci nájazd Skokan. Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - D. Konc ml., Frimmel, vylúčení? 5:3, navyše: Sládok (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 3614 divákov

Trenčín: Valent – Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Krajč – Sojčík, Mikyska, Alderson – Lapšanský, Sádecký, Valach – Bartovič, J.Švec, Mich.Hlinka – Džugan, Ferényi, Chromiak

Košice:
Košarišťan – Repe, T.Slovák, D.Růžička, Čížek, J.Cibák, Michalčin, Bučko – Marcel Haščák, Michal Chovan, Majdan – Klhůfek, Skokan, B.Rapáč – Bezúch, Bortňák, Belluš – J.Milý, Suja, Jokeľ


Od úvodu sa hral v Trenčíne výborný hokej. Hostia mohli ísť rýchlo do vedenia. Po Michalčinovom zakončení od modrej čiary zazvonila za Valentom konštrukcia bránky. Následne sa neujalo ani zakončenie Klhůfka zblízka. Trenčania hrali následne presilovú hru. Napriek tomu, že si vytvorili veľký tlak, nedokázali prestreliť Košarišťana. Napriek svižnej hre sa šance rodili ťažko. V závere 13. minúty sa dokázal cez obrancu uvoľniť Jokeľ. "Vymiešal" Valenta, ale puk sa opäť odrazil iba od pravej žŕdky.

V úvode druhej tretiny mal vedúci gól "oceliarov" na hokejke Rapáč. Puk už zasúval do opustenej bránky, no v poslednej chvíli mu strčil do strely hokejku McCormack a zabránil istému gólu. Hokej vo vysokom tempe pokračoval ďalej. Na opačnej strane klziska vyskúšal brankárovu pozornosť Lapšanský. V 26. minúte vyšla Košičanom kontra, na konci ktorej Bezúch poslal puk do prázdnej bránky. Vyrovnať mohol Sádecký v oslabení, no Košarišťan puk vytesnil. Trenčania prežili oslabenie a udreli. Pri mantineli vybojoval puk Mikyska. Prihral na pravý kruh Štachovi, ktorý strelou z voleja prepálil brankára. Východniari boli síce chvíľku zaskočení, no v závere tretiny mali na hokejkách druhý gól. Klhůfek tvrdou strelou prekonal gólmana Valenta, lenže puk sa prekotúľal povedľa žŕdky mimo bránkoviska.

V 44. minúte si už Klhůfek všetko vynahradil. Vytiahol puk od mantinelu a zoči-voči brankárovi nezaváhal. O pár sekúnd prepadli Trenčania v strede klziska a v brejkovej situácii Majdan strelou z voleja nezaváhal. Dvojgólové vedenie prinieslo na hosťujúce hokejky potrebný pokoj a nepúšťali súpera do vážnejších šancí. Až v 54. minúte sa rozburácali domáce tribúny, ktoré videli Lapšanského zakončenie v sieti, no puk sa odrazil od konštrukcie bránky. V 58. minúte využili Trenčania presilovú hru. Mikyskovu strieľanú prihrávku tečoval Sojčík. O minútu už pri hre bez brankára nahodil puk na bránku Sojčík, Sádecký ho šikovne tečoval do siete a poslal stretnutie do predĺženia.

Rozhodnutie napokon priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Skokan.

Hlasy:
Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Pre nás má bod cenu zlata. V druhej tretine sme strácali sily v oslabeniach. V poslednej tretine sme chceli zostať aktívni a urobili sme dve chyby. Košice boli v záverečnej dvadsaťminútovke lepším tímom, no my sme dokázali vyrovnať. Veril som, že sa nájde žolík, ktorý dá gól v predĺžení, no to sa nestalo ani v nájazdoch."

Peter Draisaitl, tréner Košíc: "Hrali sme dobrý hokej. Samozrejme, zápas sme chceli vyhrať za tri body, pretože sme v poslednej tretine viedli o dva góly. Domáci šli tvrdo za vyrovnaním, takže sa musíme uspokojiť s dvoma bodmi."

Hokejisti Detvy zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy vo Zvolene 5:1. Dvomi gólmi sa blysol Peter Šišovský, ktorý pridal aj asistenciu. Zvolen prehral prvýkrát po šiestich stretnutiach.

HKM Zvolen - HC 07 WPC Koliba Detva 1:5 (1:2, 0:2)

Góly: 12. Trotter (Corrin, Bonis) - 6. Gachulinec (Zuzin), 20. Šišovský (J. Sýkora, Zuzin), 27. Šišovský (J. Sýkora), 37. Zuzin (Šišovský), 57. Čacho. Rozhodovali: Snášel, T. Orolin - M. Orolin, Vyšný, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 2418 divákov.

Zvolen: Hollý – Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul – Kelemen, Špirko, Mráz – Bonis, Trotter, McPherson – Thompson, Halama, Štrauch – Marcinek, Petráš, Kolenič – Tibenský

Detva: Petrík - Martin Chovan, Gachulinec, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík – J. Sýkora, P. Zuzin, Šišovský – R. Gašpar, P. Valent, M. Surový – Žilka, Podešva, Török – Ľupták, Čacho, Čenka - V. Fekiač


Do úvodnej šance zápasu sa dostali hostia, Trotter však blafákom neprekonal brankára Petríka. Čo sa nepodarilo jemu, dokázal v 6. minúte Gachulinec, ktorý sa dostal k odrazenému puku a poslal Detvu do vedenia. O päť minút neskôr Zvolen vyrovnal, keď presilovú hru využil Trotter. Vzápätí mohol pridať druhý zásah, ale Petrík zlikvidoval Bonisov pokus. Prvé dejstvo napokon patrilo Detve, štrnásť sekúnd pred klaksónom potrestal Šišovský vylúčenie Hollého.

V druhej dvadsaťminútovke sa roztrhlo vrece s vylúčeniami. Detva hrala dokonca 5 na 3 po vylúčeniach Trottera a Betkera, ktorý dostal štvorminútový trest, príležitosť však nevyužila. Hostí to nemuselo mrzieť, v 27. minúte dostal puk voľný Šišovský a strelil svoj druhý gól v zápase. V 31. minúte mohol skorigovať Štrauch, ale nepremenil trestné strieľanie. Detvania v prostrednej časti pridali aj ďalšiu poistku, keď sa v 37. minúte presadil Zuzin. Prihral mu Šišovský a dosiahol tretí bod v stretnutí.

Detva mohla udrieť aj na začiatku tretej tretiny, ale Zuzin nedotiahol prečíslenie do konca. Na druhej strane zlyhal v koncovke Trotter, ktorý netrafil prázdnu bránku. Posledné slovo tak patrilo hosťom. Domáci v 56. minúte odvolali brankára, no v útočnom pásme spravili chybu. Do úniku sa dostal Čacho, bol faulovaný a rozhodcovia uznali technický gól, ktorý uzavrel skóre na 5:1 per Detvu.

Hlasy

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Gratulujem Detve k víťazstvu, zaslúžila si ho. My sme hrali opäť bez srdca a emócií, už asi tretí zápas. Mal som pocit, že Detva mala bránku v rohoch, lebo sme hrali iba tam. Málo sme strieľali, v druhej tretine sme mali deväť striel, v polovici tretej asi žiadnu. Hráči sa musia zobudiť. Prehrali sme, ideme ďalej."

Josef Turek, tréner Detvy: "Podali sme jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. Klobúk dole pred hráčmi. Celý zápas sme dobre korčuľovali, hrali sme agresívne a dokázali sme si utvoriť veľa príležitostí, ktoré sme aj premenili. Výborne chytal aj brankár, to bol rozhodujúci faktor. Prvýkrát sme zvíťazili vo Zvolene, za to si hráčov vážim a chválim."

Nováčik hokejovej Tipsport ligy z Michaloviec podľahol na vlastnom ľade v piatkovom zápase 16. kola Miškovcu 2:3 po predĺžení. Domáci pritom viedli v 40. minúte 2:0, oba góly strelil Jakub Linet. V predĺžení po štrnástich sekundách dokonal obrat Davis Vandane. Michalovce prehrali tretíkrát za sebou.

HK Dukla Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:3 pp (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Góly: 7. Linet (Hvila, Zekucia), 40. Linet (Hvila, Safaralejev) - 41. Beach (Vas), 48. Vandane (Harrison, Beauviller), 61. Vandane (Reszegh). Rozhodovali: Valach, Korba - Jobbágy, Ordzovenský, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Harrison (DVTK) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3527 divákov.

Michalovce: Surák – Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Hančák, Kolba, Vorobjov, Borov, Zekucia – Mašlonka, Lalancette, Juusela – Hvila, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna - Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz - Reszegh, Vas, Ritó - Beauviller, Harrison, Rodman - Magosi, Galanisz, Beach - P. Kiss, Farkas, Miskolczi


Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim. Nováčik dostal už v 2. minúte príležitosť presilovej hry, síce ju nezužitkoval, ale vzápätí dokázal otvoriť skóre. V 7. minúte predviedla Dukla utešenú kombináciu, na konci ktorej bol Linet - 1:0. Na ďalšiu príležitosť sa čakalo až do záveru prvého dejstva, Miškovec však nepotrestal drobné zaváhanie obrancu Mesikämmena.

Hostia mohli vyrovnať hneď na začiatku druhej tretiny, brankár Surák však v 22. minúte dokázal skvelým zákrokom betónom udržať vedenie Michaloviec. Zápas sa dostával do tempa, hostia pokračovali v snahe, ale márne, naopak, domáci trafili žŕdku, dobrú šancu mal aj Chalupa. V 36. minúte mohol zdvojnásobiť náskok Dukly Hvila, ale ani na dvakrát neprekonal Rajnu. Michalovčania sa dočkali 35 sekúnd pred druhým klaksónom, keď pridal druhý zásah Linet.

Miškovec sa však nevzdal a už po 28 sekundách tretej tretiny skorigoval zásluhou Beacha. Vzápätí mali príležitosť aj domáci, ale neuspeli. To ich v konečnom dôsledku mrzelo, v 48. minúte sa dostal pred Suráka Vandane a vyrovnal na 2:2. Maďari mohli zavŕšiť obrat v 51. minúte, ale Beauvillerovi preskočil v rozhodujúcej chvíli puk a o dve minúty neskôr nezužitkovali zmätok pred domácou bránkou. V závere riadneho hracieho času sa striedali šance na oboch stranách, ale gól nepriniesli. Hostia napokon predsa dokázali otočiť stav zápasu, keď po štrnástich sekundách predĺženia skóroval Vandane.

Hokejisti Liptovského Mikuláša zvíťazili v piatkovom domácom zápase 16. kola Tipsport ligy nad Nitrou 2:1 po predĺžení. Diváci museli čakať na góly až do záveru duelu, v 51. minúte sa dostali do vedenia domáci po kurióznom góle, v 56. minúte vyrovnal Samuel Buček. V tretej minúte predĺženia zabezpečil druhý bod pre Liptákov Rudolf Huna. Nitra prehrala po dvoch triumfoch, Mikuláš absolvoval predĺženie po tretí raz za sebou.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 51. Petan, 63. Ru. Huna (Petran, Uhrík) - 56. Buček (Kollár, Lušňák). Rozhodovali: Štefik, Kókai (Maď.) - Durmis, Soltész (Maď.), vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1004 divákov

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Bátory — Petran, Droppa, Nemec, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný — J. Sukeľ, Uhrík, Kriška — Vybiral, Lištiak, Macík — Lunter, Tamáši, Róth - Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna - Nechaj

HK Nitra: Hanuljak – Morrison, Mezei, Pupák, Olsen, M. Versteeg, S. Rácz, Rais, Korím – Scheidl, Kerbashian, Buček - Lušňák, Kollár, Blackwater - Csányi, Šimun, Fominych - R. Rác, Minárik, Čaládi


Od úvodu zápasu hrali prím defenzívy oboch tímov. Domáci Liptáci sa dostali do zakončenia už po niekoľkých sekundách, no Kriška z uhla neprekvapil brankára Hanuljaka. Hostia vyslali prvý pokus na Bátoryho až na začiatku 3. minúty, ale Blackwater nepochodil. Prvú väčšiu príležitosť mal až v polovici tretiny Fominych, ale v nájazde proti domácemu brankárovi neuspel. Hostia dostali šancu na reparát v 15. minúte, Blackwater však nepotrestal Droppovu zlú rozohrávku.

V druhom dejstve sa obraz hry príliš nezmenil, obaja brankári nečelili nebezpečnejším strelám. Bátory si poradil s Bučekom i Morrisonom, na druhej strane sa nepresadila ani aktívna formácia súrodencov Hunovcov. V závere druhej časti hry domáci Petran prihral do dobrej pozície Tamášimu, jeho pokus vyrazil Hanuljak mimo bránku, z následného protiútoku mohol udrieť Kiška, ale netrafil bránku Liptovského Mikuláša.

V tretej dvadsaťminútovke sa hra prelievala zo stany na stranu, obaja brankári pokračovali v bezchybnom výkone. Napokon sa však diváci predsa dočkali gólu, na ich radosť otvorili skóre domáci. Podarilo sa im to kurióznym spôsobom s poriadnou dávkou šťastia. V 51. minúte avizovali rozhodcovia vylúčenie na strane Liptákov, hosťom sa však odrazil v útočnom pásme puk tak nešťastne, že sa dokotúľal až do ich prázdnej bránky. Zásah pripísali Petranovi. Domáci sa z náskoku netešili ani päť minút, keď Nitra dokázala v závere vyrovnať. V 56. minúte sa dostala do protiútoku a Buček dorazil puk poza Bátoryho chrbát a poslal duel do predĺženia. V ňom mali viac šťastia domáci, v 63. minúte rozhodol Rudolf Huna.

Hokejisti MAC Újbuda zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy doma nad HK Poprad 7:3.

MAC Újbuda - HK Poprad 7:3 (2:2, 2:1, 3:0)

Góly: 12. Orban, 13. Garát (Langkow, Bodó), 26. Szigeti (Langkow, McNally), 29. Klempa (Pitt, Stretch), 49. Bodó (McNally, Carlisle), 54. Stretch (Carlisle), 59. Klempa (Sorfon, Pitt) – 9. Leclerc (Takáč, Erving), 14. Mlynarovič (Handlovský, Česánek), 31. Matej Paločko (R. Svitana, Králik), Rozhodovali: Adamec, Novák – Kacej, Synek – Jonák, vylúčení: 7:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 550 divákov

Újbuda: Halász – Garát, Carlisle, McNally, Macaulay, Pozsgai, Fejes, Bugár, Schlekmann – Terbócs, Stretch, Sorfon – Szigeti, Langkow, Bodó – Orban, Pitt, Klempa – Majoross, Nagy, Pápa Poprad: Halo – Kozák, Magovac, Brejčák, Ulrych, Erving, Kramár, Česánek, Fabian – Bjalončík, Paukovček, Vandas – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Handlovský, Mlynarovič, Kundrik – Králik, Matej Paločko, R. Svitana


Piatkové 16. kolo Tipsport ligy prinieslo vzájomný súboj dvoch najslabších tímov podľa aktuálnej formy z posledných zápasov - tímov z Budapešti a Popradu. Domáci sa do prvej vyloženej šance prepracovali už po minúte hry. Mikrosúboj medzi McNallym a Halom vyznel lepšie pre brankára "kamzíkov", ktorý puk za svoj chrbát nepustil. Poprad sa presadil hneď zo svojej prvej vážnejšej šance. Perfektne zakombinoval celý druhý útok hostí. Na konci série prihrávok bol v zakončení neomylný legionár z Francúzska Leclerc - 0:1. Domáci kontrovali o tri minúty. Skrytou strelou sa prezentoval Orban a bolo vyrovnané. Vzápätí šiel MAC do vedenia. Po buly našiel spoza bránkovej čiary Langkow časovanou prihrávkou Garáta a popradský brankár nemal žiadnu šancu - 2:1. Z gólového filmu prvej tretiny to ale nebolo všetko. Na konci 14. minúty aj s prispením šťasteny tečoval Mlynarovič puk tesne pred Bálizsom a ten skončil na prekvapenie tribún v sieti - 2:2.

Gólová naháňačka pokračovala aj po prvej prestávke. Na začiatku 26. minúty sa počas signalizovaného vylúčenia hráča hostí presadil Szigeti. Ten poľahky dorazil puk poskakujúci po bránkovisku po nacvičenej akcii MAC. Na opačnej strane zazvonil na konštrukciu Halászovej bránky Takáč. V polovici zápasu vyhrávali domáci už o dva góly. V presilovej hre sa z následných dorážok presadil Tomáš Klempa - 4:2. V 31. minúte "kamzíci" ťažili z dôrazu mladíka Reného Svitanu a ním vybojovaný puk poslal pod hornú žŕdku Matej Paločko - 4:3. Domáci často faulovali a Popradu tak po ataku McNallyho na brankára Haloa darovali dokonca krátku 30-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Hostia v nej nedokázali ani len dostať puk do útočného pásma. Tesne pred druhou prestávkou to pred Halászom horelo, ale poskakujúci puk sa cez bránkovú čiaru nedostal.

Tretia tretina sa začala vlažne z oboch strán. Hokejisti MAC rozobrali hosťujúcu obranu do poslednej skrutky v 49. minúte. Do prázdnej bránky Popradu na 5:3 zasunul puk Bodó. Hororový zákrok predviedol popradský brankár Halo v 54. minúte, keď napodobnil futbalového kikséra Kariusa. Stretch iba oblúkom z vlastnej polovice klziska nahadzoval puk do útočného pásma, ktorý po ťažko uveriteľnom zákroku brankára Popradu skončil v sieti. Debekal hostí sfinalizoval dve minúty pred koncom riadnej hracej doby nekompromisným bekhendom dvojgólový strelec zápasu Klempa - 7:3.

Hlasy:
Gergely Majoross, tréner MAC Újbuda: "Po dlhom čase sme žiadali hráčov o každú maličkosť a detaily v hre, ktoré skladajú celú mozaiku. Vyžadovali sme od nich nasadenie počas celých 60 minút hry. Rozhodujúce bolo, že sme ubránili sedem oslabení a naopak sme sa gólov presadili v našich presilovkách. Vyhrali sme zaslúžene."

Ján Šimko, asistent tréner HK Poprad:
"Zápas sme si predstavovali úplne inak po energickom výkone, ktorý sme predviedli doma so Zvolenom. Nezvládli sme tretiu tretinu. Po dvoch tretinách sme pritom boli v hre o body. Súper potrestal naše individuálne chyby, zápas sme si prehrali sami."


tabuľka:

1. Banská Bystrica 14 9 2 1 2 44:24 32

2. Slovan Bratislava 15 8 3 1 3 48:30 31

3. Zvolen 15 10 0 0 5 53:40 30

4. Košice 15 7 3 2 3 44:32 29

5. Michalovce 15 6 1 3 5 36:38 23

6. Trenčín 14 6 1 2 5 38:39 22

7. Miškovec 15 5 2 2 6 40:38 21

8. Detva 15 6 1 0 8 45:46 20

9. Nitra 15 5 1 2 7 41:43 19

10. Újbuda 15 6 0 1 8 45:53 19

11. Poprad 15 3 2 4 6 40:46 17

12. Nové Zámky 14 4 1 0 9 34:44 14

13. Liptovský Mikuláš 15 2 2 1 10 24:58 11