Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Ofenzívu HC Košice posilnil český útočník

Športový manažér HC Košice Jan Štastný a nová posila hokejového klubu HC Košice český útočník David Květoň po podpise kontraktu. Foto: TASR

Tridsaťjedenročný krídelník prišiel do Košíc z českého extraligového tímu HC Oceláři Třinec, z ktorého naposledy hosťoval vo Frýdku-Místku.

Košice 14. novembra (TASR) - Novou posilou HC Košice sa stal český hokejový útočník David Květoň, ktorý sa s vedením klubu dohodol na zmluve do konca sezóny. Informovala o tom webstránka tipsportligistu.

Tridsaťjedenročný krídelník prišiel do Košíc z českého extraligového tímu HC Oceláři Třinec, z ktorého naposledy hosťoval vo Frýdku-Místku. V roku 2006 ho draftoval z celkového 104. miesta klub New York Rangers, do NHL sa však neprebojoval. V mládežníckych časoch bol pravidelným členom reprezentačných výberov a neskôr štartoval aj za A-tím ČR, za ktorý 18 zápasov. Hral za fínsky Kärpät Oulu, prevažnú časť klubovej kariéry ale strávil v českej extralige, v ktorej získal 305 bodov v 581 zápasoch. V sezóne 2010/2011 získal s Třincom majstrovský titul.


Košice sa po jeho príchode rozlúčili s iným útočníkom Michalom Murčekom. "Davida Květoňa poznám z českej extraligy, je to útočník, ktorý môže hrať na poste ľavého i pravého krídelníka. Veríme, že jeho hokejové zručnosti, dôraz, korčuľovanie a najmä zakončenie pomôžu oživiť naše útočné rady," uviedol pre web HC Košice športový manažér klubu Jan Šťastný.