Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Po klinickej smrti sú Košičania na koni, Šedivý: Fantastický darček

Eduard Šedivý z Košíc (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Košičania trikrát prehrávali o gól a trikrát stiahli manko. Tretíkrát v kritickom čase v 58. minúte, keď sa už zdalo, že hostia tesný náskok udržia.

Košice 19. marca (TASR) - Nezaujatý divák si mädlil ruky, mnohí košickí fanúšikovia v Steel aréne však boli tesne pred infarktom. Piaty štvrťfinálový zápas hokejovej Tipsport Ligy medzi HC Košice a HK Poprad priniesol málo vídanú zápletku, ktorá lepšie dopadla pre "oceliarov". Tí sú pred stredajším duelom v Poprade nabudení, podľa hrdinu piateho zápasu Eduarda Šedivého už cítia, že sú na koni.

Košičania trikrát prehrávali o gól a trikrát stiahli manko. Tretíkrát v kritickom čase v 58. minúte, keď sa už zdalo, že hostia tesný náskok udržia. V hre bez brankára však Dudášovu strelu jemne tečoval Hričina a obrat domácich neskôr v predĺžení dokonal obranca Eduard Šedivý. Sviatočný strelec si mimoriadne dôležitý gól pripísal v deň svojich menín. "Je to fantastický darček. Popradčania prehusťujú priestor pred svojím brankárom a je ťažké to prestreliť. Keď sa to však podarí, je strelu ťažko vidieť a môže byť z toho gól. To sa potvrdilo pri mojom góle a aj pri vyrovnávajúcom na 3:3. Stále síce v sérii prehrávame 2:3, no v šatni cítime, že sme na koni. Už hráme hokej, aký chceme hrať. Verím, že to dotiahneme do konca," povedal Šedivý.

"Oceliari" v zápase prežili hokejovú klinickú smrť. Nielenže sa vytúženého vyrovnania dočkali v hodine dvanástej, v následnom predĺžení už mali na chvíľu po sezóne. Po zásahu Buzzea sa "kamzíci" radovali z víťazstva, spontánne na seba naskákali a na pár sekúnd boli v semifinále, ale predčasne. Hlavní rozhodcovia po porade s videorozhodcom vzali späť svoj pôvodný verdikt a gól neuznali pre posunutú košickú bránku. "Bol to hrozný pocit, ale zaplať pánboh, že ten hore nám to napokon dal. Stále sme však v situácii, keď prehra znamená náš koniec, preto musíme dať maximum do ďalšieho zápasu," poznamenal obranca Martin Dudáš.

Priazňou osudu povzbudení "oceliari" rozhodli v presilovke v predĺžení, keď Šedivý strelou od modrej čiary potrestal vylúčenie Buzzea. "Takýto zápas sme potrebovali. Predtým u nás v predĺžení vyhral Poprad, preto som rád, že sme to vybojovali my a zamotali sme sériu. Opäť padli škaredé góly, to je play off. Okrem štvrtého zápasu sme pekné góly nevideli, iba samé teče a dorážky. V predĺžení sme si všetci uvedomovali, že každé zaváhanie nás môže stáť sériu. Bojovali sme až do konca, čo je veľmi dôležité. To si môžeme preniesť do ďalšieho zápasu," uviedol brankár Ján Laco.