Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Poprad trápi početná maródka, získal na hosťovanie Belluša zo Žiliny

Na snímke radosť hráčov Popradu po úvodnom góle v zápase 1. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Poprad 15. septembra 2023 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Belluš odohral počas deviatich sezón v extralige doposiaľ 440 zápasov, v ktorých zaznamenal 154 bodov a 65 gólov.

Poprad 2. januára (TASR) - Hokejový klub HK Poprad sa dohodol so Žilinou na krátkodobom hosťovaní Martina Belluša. Vedenie "kamzíkov" zareagovalo na početnú maródku v útočných radách tímu. Účastník Tipos Extraligy o tom informoval na oficiálnej klubovej webstránke.

Tridsaťdvaročný útočník začne svoje tretie pôsobenie v popradskom drese. Belluš pod Tatrami už pôsobil v sezónach 2013/2014 a 2018/2019. Stane sa tretím žilinským hráčom na hosťovaní v HK Poprad. Pôvodne dvojzápasové hosťovanie Marca Halamu a Petra Melchera sa predĺžilo z dôvodu zvyšujúcej sa maródky v popradskom útoku.

Belluš odohral počas deviatich sezón v extralige doposiaľ 440 zápasov, v ktorých zaznamenal 154 bodov a 65 gólov. Je dvojnásobný majster Slovenska. Jednu kompletnú sezónu strávil aj v kazašskom Pavlodare, kde sa tiež tešil zo zisku majstrovského titulu. V tomto ročníku pôsobí v tíme Vlci Žilina, doposiaľ odohral 18 zápasov s bilanciou päť gólov a tri asistencie.