Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Popradčania vykorčuľovali na ľad s Kasíkom, Kolbom i Krotákom

Na snímke hráč HK Poprad Dávid Gaborčík počas prvého tréningu na ľade pred blížiacou sa sezónou Tipsport extraligy 2015/2016 na Zimnom štadióne v Poprade 22. júla 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Kamzíci odohrajú v rámci prípravy dovedna jedenásť duelov.

Poprad 22. júla (TASR) - Hokejisti HK Poprad vykorčuľovali v stredu na ľad pred novou sezónou Tipsport extraligy 2015/2016 aj s navrátilcom Jaroslavom Kasíkom. Na úvodnej tréningovej jednotke sa objavil i obranca Marek Kolba a nechýbal ani kapitán Arne Kroták.

Tím už skôr opustili Tomáš Sýkora, Peter Boltun, Matúš Matis, Juris Štals, Dávid Gríger, Jakub Makovský, ku ktorým sa pridal aj Lukáš Hvila. "Do konca týždňa budeme mať ľahké tréningy, aby si chlapci zvykli na korčule. Od nasledujúceho týždňa zaberáme naplno. Vrátil sa Kasík, s ktorým sme nerátali v priebehu letnej prípravy, prišiel i Marek Kolba a máme tu niekoľko nových hráčov na skúšku. Myslím si, že nás tu je dosť a v tíme sa vytvorí zdravá konkurencia," uviedol Pavel Paukovček.

"Kamzíci" odohrajú v rámci prípravy dovedna jedenásť duelov. Hneď úvodné stretnutie odohrajú proti obhajcovi majstrovského titulu HC Košice v piatok 31. júla na domácom ľade. "Už budúci týždeň začneme so systémom, aby si na neho chlapci zvykli. Máme štyroch starších a piatich mladých obrancov, v útoku nás tlačí topánka, pretože odišlo sedem útočníkov. Prišli však nejakí hráči na skúšku a do piatka by mali prísť i ďalší noví. Z mladých hráčov k nám prišiel Patrik Števuliak, ide o šikovného praváka," konštatoval Paukovček, ktorý sa v bránke bude spoliehať na výkony Matúša Kostúra.

Popradskí hráči nemajú podpísané kontrakty a medzi nimi je i rodák spod Tatier Marek Kolba, ktorý sa objavil na úvodnom tréningu. "Zatiaľ zmluvu podpísanú nemám, ale prišiel som sem trénovať. Rád by som tu zostal, no ešte som sa s nikým o podmienkach zmluvy nebavil. V Poprade mám rodinu, deti sem chodia do školy, takže najideálnejšie by bolo, ak by som zostal doma," prezradil Kolba.

V rámci hernej prípravy čaká na zverencov Pavla Paukovčeka i 68. ročník Tatranského pohára (20. - 22. augusta), kde narazia na rakúsky tím Graz 99ers, českú Slaviu Praha a bieloruský Junosť Minsk. "Máme tu kopec nových mladých hráčov a do začiatku extraligy dostanú obrovské množstvo priestoru, aby sa ukázali. Prvý týždeň bude pre mňa veľmi náročný, zdravotne sa však cítim v poriadku. Hokej budem hrať dovtedy, kým budem môcť a budem prínosom pre tento tím," povedal štyridsaťtriročný popradský kapitán Arne Kroták. Na prvom tréningu chýbali Ľuboš Bartečko a Radoslav Suchý.

Posledný zápas pred začiatkom najvyššej slovenskej súťaže by mali Popradčania odohrať v piatok 4. septembra proti MsHK DOXXbet Žilina. V úvodnom dueli Tipsport extraligy privítajú o týždeň neskôr HKM Zvolen.



Program prípravných duelov HK Poprad pred novou sezónou:

piatok 31. júla: HK Poprad - HC Košice (17.00)
utorok 4. augusta: HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš (17.00)
piatok 7. augusta: HC Košice - HK Poprad (17.00)
utorok 11. augusta: HC Olomouc - HK Poprad (17.00)
piatok 14. augusta: MHC Martin - HK Poprad (17.00)

Tatranský pohár (20. - 22. augusta 2015):

štvrtok 20. augusta: Junosť Minsk - Slavia Praha (15.00), HK Poprad - Graz 99ers (18.00)
piatok 21. augusta: Graz 99ers - Junosť Minsk (15.00), HK Poprad - Slavia Praha (18.00)
sobota 22. augusta: Slavia Praha - Graz 99ers (15.00), HK Poprad - Junosť Minsk (18.00)
piatok 28. augusta: HK Poprad - MHC Martin (17.00)
utorok 1. septembra: MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad (17.00)
piatok 4. septembra: HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina (17.00)