Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Radosa skončil v pozícii predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín

Na snímke predseda predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloš Radosa. Foto: TASR - Martin Baumann

Radosa už začiatkom roka 2024 avizoval ukončenie pôsobenia v pozícii predsedu predstavenstva, s ktorou sa plánoval rozlúčiť po sezóne 2023/2024.

Trenčín 10. januára (TASR) - Predseda predstavenstva extraligového klubu HK Dukla Trenčín Miloš Radosa skončil vo svojej funkcii. Predseda Dozornej rady Róbert Švehla mu poďakoval za pôsobenie a uviedol, že meno jeho nástupcu klub oznámi vo februári. Informovala o tom oficiálna stránka "vojakov."

Radosa už začiatkom roka 2024 avizoval ukončenie pôsobenia v pozícii predsedu predstavenstva, s ktorou sa plánoval rozlúčiť po sezóne 2023/2024. Napokon nabrali udalosti rýchly spád a k tomuto kroku sa odhodlal už skôr. "Dnes (streda, 10. januára) prebehlo neformálne stretnutie akcionárov HK Dukla Trenčín, ktorého predmetom bola diskusia o aktuálnej situácii v klube, ako aj zabezpečení chodu klubu po mojom odchode. Od svojho nástupu do funkcie predsedu predstavenstva v septembri 2020 som sa usiloval o to, aby sa klub po športovej a ekonomickej stránke dostal na pozície, na ktoré právom patrí. Napriek nepriazni osudu spôsobenej dvoma pandemickými sezónami a treťou sezónou ovplyvnenou rekonštrukciou zimného štadióna som hrdý, že aj vďaka podpore partnerov a fanúšikov sme tieto sezóny zvládli. Všetky svoje kroky vo funkcii som robil vždy v najlepšej viere pre napredovanie a úspech nášho klubu, a preto ma mrzí, že jeho súčasné postavenie po športovej stránke nezodpovedá vynaloženému úsiliu celého manažmentu. Vnímam tiež názory, že moje osobné vyjadrenia, ktoré som nikdy nemal záujem spájať s klubom ako takým alebo ich vydávať za klubové, môžu byť považované za kontroverzné. V nadväznosti na uvedené a majúc na zreteli prioritne záujem klubu, som sa rozhodol k dnešnému dňu ukončiť svoje pôsobenie vo funkcii predsedu predstavenstva hokejového klubu HK Dukla Trenčín. Chcel by som poďakovať všetkým priaznivcom a partnerom trenčianskeho hokeja, ktorí mňa a klub počas môjho pôsobenia podporovali. Verím, že ešte aj v tejto sezóne Dukla Trenčín nepovedala posledné slovo a naďalej zostávam fanúšikom klubu," uviedol vo vyhlásení, ktoré klub zverejnil na svojom webe. "V mene Dozornej rady HK Dukla Trenčín ďakujem Milošovi Radosovi za jeho činnosť Predsedu predstavenstva v uplynulých viac ako troch rokoch. Nebolo to jednoduché obdobie a športové výsledky z rôznych dôvodov neboli podľa očakávaní takého náročného klubu ako Dukla. Verím, že nový predseda, ktorého meno oznámime vo februári 2024, sa s úlohami, ktoré ho čakajú, zdatne popasuje a Dukla sa dostane na víťaznú vlnu a poteší svojich fanúšikov," konštatoval Švehla.

Trenčiansky tím figuruje po 34. zápasoch na 10. mieste extraligovej tabuľky. V 34 zápasoch nazbieral 45 bodov, v novom roku prehral všetky tri zápasy.