Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Bolo to o chlp, ale Piešťany zdolali Banskú Bystricu 2:1

Radosť hráčov ŠHK 37 Piešťany, ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V 49. kole Tipsport extraligy zdolali hokejisti ŠHK 37 Piešťany Banskú Bytricu 2:1.

Piešťany 13. februára (TASR) - Zápas rozprúdila 4. minúta, keď sa v prvej dobrej príležitosti ocitol hosťujúci Matoušek, no bekhendom nepotrestal Šúrekove zaváhanie. Z následného protiútoku dala o sebe vedieť aj domáca ofenzíva, po Stupkovej prihrávke Holovič ohrozil dvakrát Košarišťana, ktorý po zaváhaniach defenzívy podržal svoj tím. Hral sa rýchly hokej, nechýbali mu ani gólové príležitosti. Ďalšia prišla v 12. minúte, Románkovu prihrávku ako na podnose strieľal do odkrytej bránky Kutálek, no Košarišťan puk zázračne vyrazil. O päť minút neskôr podrazil Hudeca v úniku hosťujúci Bambúch a domáci útočník nariadené trestné strieľanie premenil strelou ponad Romančíkovu vyrážačku.

Zaujímavý hokej pokračoval aj po prestávke. Dobrým dojmom pôsobili obe defenzívy a diváci v Easton aréne dlho čakali na gólovú príležitosť. Tá prišla až po polovici stretnutia, Stupka vzal puk Jaboníkovi, no strela domáceho útočníka letela nad bránku. Piešťany ale udreli približne v rovnakom čase ako v prvej tretine, keď v 37. minúte Pašek najskôr vyhral buly sám pre seba a následne za pomoci šťasteny a Bambúcha dostal puk za Košarišťana.

V záverečnej časti vrhli hostia svoje snaženie do ofenzívy. V 43. minúte sa pred Šúrekom ocitol Michal Hudec, prihrávku mal však na dlhú hokejku. O minútu mohol navýšiť vedenie domácich Holovič, z dorážky pred Košarišťanom však mieril nad. Hostia sa napokon dočkali v 54. minúte, keď Bambúch tvrdou strelou od modrej využil fakt, že Šúrek má zakrytý výhľad. Následne sa do seba pustili Matoušek s Leškom, čo rozprúdilo aj domáce tribúny. Bystričania nestupňovali svoj tlak, ako sa očakávalo, no 32 sekúnd pred koncom zabránil Šúrek vyrovnávajúcemu gólu skvelým brankárskym reflexom. V závere to pred ním ešte výrazne horelo, Piešťany však tesný náskok ubránili.

Jozef Krišák, asistent tréner Piešťan: "Potrebovali sme získať body na potvrdenie účasti v play off. To sa nám podarilo a sme veľmi radi. Ideme od zápasu k zápasu a snažíme sa vytvoriť si dobrú náladu pred vyraďovacími bojmi a predĺžiť si sezónu čo najviac."

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "My sme neodohrali dobrý zápas. Išli sme do Piešťan s jasným cieľom, vyhrať, ale päťdesiat minút to vyzeralo, že sme si prišli len zahrať. Posledných desať minút už bolo lepších, ale v konečnom dôsledku sme za súperom dnes zaostávali a myslím si, že Piešťany si dnes tri body zaslúžili."


ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 17. Hudec (tr. strieľanie), 37. Pašek - 54. Bambúch (Heizer, Kytnár).

Rozhodovali: J. Konc - Holienka, Sčensný,

vylúčení: 3:5,

presilovky a oslabenia: 0:0,

941 divákov