Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Skalica doma v dôležitom zápase bohatom na góly porazila Žilinu

Gólová radosť hokejistov Skalice Foto: TASR/František Iván

V dohrávke 46. kola extraligy na seba narazili mužstvá z dna extraligovej tabuľky.

Skalica 8. februára (TASR) - V dohrávke 46. kola extraligy na seba narazili mužstvá z dna extraligovej tabuľky.

HK 36 Hant Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 6:3 (1:0, 2:2, 3:1)
Góly: 4. Štumpf (Drtina, Školiak), 26. Mráz (Nechala, Brendl), 37. Drtina (Bezúch, Bene), 42. Štumpf (Drtina, Školiak), 47. Brendl (Školiak, Drtina), 56. Bezúch (Horváth) - 34. Krajči (Procházka), 39. Uram (Síkela), 55. Krajči (Demel). Rozhodovali: Lokšík, T. Orolin - Gajan, M. Tvrdoň, vylúčení: 5:7, navyše: Drtina (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1109 divákov.


V zápase s existenčnou príchuťou najmä pre domácich, mal prvý náznak šance v 2. minúte domáci Bene, no zblízka prestrelil Križanovu bránku. V 4. minúte bol vylúčený Dresler, domáci ponúknutú možnosť využili na úvodný gól, Križana prekonal strelou po ľade Štumpf. V 7. minúte bol v dobrej pozícii Jurík, no prestrelil bránku hostí. V 9. minúte bol vylúčený Zukal, hostia však ani raz neohrozili domáceho gólmana. V 13. minúte zastavil prenikajúceho Urama Školiak len faulom, domáci sa však ubránili. Dôležitosť tohto zápasu poznačila plynulosť hry, viac sa bojovalo ako hralo, čakalo sa na prípadné chyby v obrannej činnosti.

Úvod druhej časti zápasu patril hosťom, ktorí pridali na útočnom dôraze a nútili domácu obranu robiť chyby. V koncovke však neboli dôrazní, skóre sa menilo až po akcii tretieho skalického útoku, keď po peknej kombinácii na 2:0 zvýšil Mráz. Domácej obrane najviac starostí robil Uram, ktorého akcie volali po góloch. Vyloženú šancu zahodil za hostí Hudec, ktorý zblízka sám pred Romančíkom nastrelil len jeho betóny, podobnú šancu zo strany domácich spálil Chylo. V 31. minúte bol vylúčený Jabrocký, domáci však skóre nezvýšili a tesne pred jej skončením bol vylúčení domáci obranca Horváth, takže šancu hrať presilovku dostali hostia, ktorí ju využili na 1:2, po skrumáži znížil Krajči. V 37. minúte zvýšil na 3:1 Drtina. Hosťom sa podarilo znížiť na 2:3 po hrubej chybe domácej obrany, strelcom bol Uram.

V úvode tretej časti sa podarilo Štumpfovi zvýšiť na 4:2. V 46. minúte boli postupne vylúčení traja Žilinčania, čo domáci využili na zvýšenie skóre, keď prudkou strelou na 5:2 zvýšil Brendl. V 53. minúte bol vylúčený domáci Horváth, hostia však početnú výhodu nevyužili. Potom sa na 3:5 podarilo po peknej akcii znížiť Krajčim. Hneď z protiútoku však skórpvali domáci Bezúchom a tento stav si už postrážili do konca. Ziskom troch bodov sa vyrovnali svojnmu súperovi a majú tak šancu ešte stále oddialiť hrozbu baráže.

HLASY:
Štefan Mega, tréner Skalice: "Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas, hlavne čo sa týka blízkej budúcnosti, pretože ak by sme dnes prehrali Žilina by nám odskočila na rozdiel 6 bodov, čo by už bolo pre nás veľmi ťažké. Som rád, že sme to zvládli. Musím poďakovať všetkých hráčom za stopercentný a obetavý výkon a tiež divákom, za ich dnešnú podporu."

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Takýto zápas sa zle hodnotí. Je smutné, že dôležitý zápas sa lámal v presilovke domácich 5:3. Súpera sme pustili do vedenia, potom sme už len doťahovali skóre. Vzadu sme sa dopúšťali chýb a to aj skúsení hráči, čo domáci potrestali aj v presilovkách a aj v hre 5:5."