Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Slovákov vyprevadil mohutný potlesk,Vůjtek sa do Soči vyložene teší

Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti ďakujú divákom po víťazstve v exhibičnom zápase výberu Tipsport extraligy - reprezentačný tím Vladimíra Vůjteka v Bratislave v pondelok 3. februára 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Po pondelkovom zápase dostali hráči deň voľna, aby si pred odchodom na ZOH poslednýkrát oddýchli a rozlúčili sa s rodinou a priateľmi.

Bratislava 4. februára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti sa pred odletom na ZOH rozlúčili s fanúšikmi víťazstvom v pondelkovej exhibícii nad extraligovým výberom (6:3). Vyše 9000 divákov ich do Soči vyprevadilo mohutným potleskom.

Hokejisti ponúkli divákom viaceré pekné akcie, efektné gólové zakončenia a čo je najdôležitejšie - nik z olympionikov sa nezranil. Teda až na náhradníka Branka Radivojeviča, ktorého zasiahol puk do kolena, no podľa hlavného trénera by mal byť útočník bratislavského Slovana do dvoch-troch dní fit. "Zápas splnil svoj účel. Diváci boli nadšení, fantasticky nás povzbudzovali. Hráči na oboch stranách predviedli dobrý výkon, presne tak sa má exhibícia hrať. Nebolo to ako v Zápase hviezd KHL, v ktorom sa hráči nezrážali a veľmi nekorčuľovali. Myslím si, že diváci odchádzali zo štadióna spokojní," konštatoval po stretnutí tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek.

Najmä prvý útok v zložení Michel Miklík, Tomáš Surový, Milan Bartovič si na ľade rozumel. Či bude v takomto zložení hrať aj v Soči, nechcel tréner upresniť. "Zostavu ešte neprezradím, najprv chceme tieto veci povedať hráčom. Zloženie jednotlivých formácií oznámime až po 10. februári," podotkol. Veľmi dobrý výkon podal v exhibícii brankár Ján Laco a potvrdil tak skvelú formu z KHL. "Všetci traja nominovaní brankári chytajú vo svojich kluboch veľmi dobre. Samozrejme, Jaro Halák by mal byť našou jednotkou, o poste dvojky sme ešte nerozhodli. Urobíme tak až na mieste," poznamenal Vůjtek, ktorý sa napokon rozhodol do Soči zobrať všetkých siedmich náhradníkov - brankára Jaroslava Janusa, obrancov Ivana Švarného, Tomáša Starostu, Mareka Ďalogu a útočníkov Branka Radivojeviča, Juraja Mikúša a Mária Bližňáka. V prípade zranenia niektorého z nominovaných pred štartom olympijského turnaja dostane šancu niekto z uvedenej sedmičky.

Na snímke hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek počas exhibičného hokejového zápasu výberu Tipsport extraligy - reprezentačný tím Vladimíra Vůjteka v Bratislave v pondelok 3. februára 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann
Po pondelkovom zápase dostali hráči deň voľna, aby si pred odchodom na ZOH poslednýkrát oddýchli a rozlúčili sa s rodinou a priateľmi. V stredu predpoludním absolvujú v Bratislave posledný tréning pred cestou do olympijského dejiska, odchod autobusom od štadióna je naplánovaný na 14.30. "Myšlienkami na ZOH sa zaoberám už takmer dva týždne. Už sa vyložene teším na ten odlet, v Soči bude predsa len iné prostredie ako tu na Slovensku. Budú to pre mňa prvé zimné olympijské hry, neviem úplne presne, čo ma tam čaká. Myslím si, že tlak na trénerov a hráčov nebude o nič väčší ako na majstrovstvách sveta, stretávanie sa s inými športovcami prinesie určité rozptýlenie," tvrdí Vůjtek.

Do prvého zápasu na olympijskom turnaji zostáva ešte deväť dní. "Duel proti Američanom bude pre nás trochu neznámou, nevieme, akým štýlom budú proti nám hrať. Po ňom už budeme mať k dispozícii videozáznamy. Našou výhodou by mohlo byť to, že viacerí naši hráči budú mať dlhší čas na aklimatizáciu," dodal reprezentačný kormidelník.