Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nechcem byť večne druhý, netajil sklamanie Michal Novák

V drese Košíc v predchádzajúcich sezónach dvakrát prehral vo finále a strieborný hetrik skompletizoval už ako hráč Nitry.

Košice 21. apríla (TASR) - Pre obrancu Nitry Michala Nováka má strieborná medaila za druhé miesto v extraligovom ročníku 2013/2014 trpkú príchuť. V drese Košíc v predchádzajúcich sezónach dvakrát prehral vo finále a strieborný hetrik skompletizoval už ako hráč Nitry.

Michal Novák neskrýval sklamanie po finálovej prehre. Jeho tím podľahol domácim Košičanom v rozhodujúcom zápase 0:6 a na vytúžený titul tak nedosiahol. "Som veľmi sklamaný. Nechcel som tretíkrát prehrať vo finále, navyše v siedmom zápase. Ak by sme prehrali gólom v predĺžení, prípadne na konci zápasu, bol by to šok. Pri takomto priebehu som sa však na to pripravoval prakticky od konca druhej tretiny," uviedol Novák. Jeho tím musel náskok súpera doťahovať od 5. minúty, no v rozhodujúcom zápase výrazne zaostal za predchádzajúcimi výkonmi.

Košičania stretnutie rozhodli štyrmi gólmi v prostrednej časti. "Za stavu 1:0 pre Košice som veril, že to ešte otočíme v náš prospech. Hneď na začiatku druhej tretiny sme však inkasovali druhý gól a ten nás nalomil. Potom sa už Košičanom odrážali snáď všetky puky, nám nič. V ďalšom priebehu sme museli otvoriť hru, no už sa s tým nedalo nič urobiť. Košiciam musíme pogratulovať. Vo finálovej sérii nás štyrikrát zdolali, no ani my sa za svoje výkony vo finále nemusíme hanbiť. Chýbalo nám viac šťastia v nájazdoch alebo v predĺžení," zhodnotil finálový zápas i celú sériu Novák.



Séria s Košicami mala pre neho zvláštny náboj, keďže predchádzajúce dva ročníky strávil práve v drese HC. Do Nitry sa vrátil v úvode aktuálnej sezóny. "Bolí to, no myslím si, že s odstupom času to budeme hodnotiť ako dobrú sezónu. Pre veľa hráčov to bolo prvé finále a získali v ňom cenné skúsenosti. Nitra bude silná aj v ďalšej sezóne," nepochybuje Novák, ktorý má v Nitre platnú zmluvu aj na ďalšiu sezónu. "Tento klub je pre mňa srdcová záležitosť a je možné, že bojovať budem už len za Nitru," dodal. Pre viacerých jeho spoluhráčov je strieborná medaila najväčším úspechom v slovenskej extralige, no on sám už pocit zdolaného finalistu dôverne pozná. Pred dvomi rokmi podľahol ako hráč HC Košice Slovanu Bratislava, vlani Zvolenu. "Nechcem byť večne druhý. Pred sezónou by som druhé miesto nebral, už si ho tak nevážim," netajil sklamanie Novák.