Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Pašekovi debut nevyšiel, Piešťany prehrali v Poprade

Dušan pašek prišiel do Piešťan práve z majstrovského klubu HC Košice. Foto: TASR/František Iván

Pred úvodným buly si v Poprade uctili minútou ticha pamiatku zosnulej trénerskej legendy, Popradčana Jozefa Ivana.

Poprad 26. septembra (TASR) - Pred úvodným buly si v Poprade uctili minútou ticha pamiatku zosnulej trénerskej legendy, Popradčana Jozefa Ivana. "Kamzíci" do zápasu síce nastúpili bez zraneného Richarda Rapáča a Štraucha, ale už s uzdraveným Hvilom. Naopak v zostave Piešťan sa predstavila najnovšia posila - Dušan Pašek. Na ľade sa dlho nič zaujímavé nedialo, až v 15. minúte najprv ušla dvojica Takáč a Matis. Zakončenie druhého menovaného Patrik Rybár chytil. Piešťany ale puk neodpratali do bezpečia, následnú strelu Matisa z rohu klziska brankár hostí vyrazil len do dobre postaveného Takáča, od ktorého sa puk odrazil za bránkovú čiaru - 1:0. V závere tretiny pohrozili i hostia, strely Klempu ani Holoviča v sieti Popradu neskončili.

Vlažné tempo hry pokračovalo i v druhom dejstve. Útoky sa síce prelievali z jednej strany na druhú, ale bez nebezpečných situácií pred obomi bránkami. Takmer gólovú strelu poslal až v 28. minúte počas presilovky od modrej čiary Rais, ktorá skončila iba na konštrukcii Kostúrovej bránky. Pri signalizovanom vylúčení hostí mohol zvýšiť vedenie domáci Paločko, ale i následnu dorážku Boltuna Rybár "zázračne" zneškodnil. Keď ani minútu pred odchodom na druhú prestávku nepremenil po Paločkovej prihrávke možnosť na skórovanie Boltun, Poprad po dvoch tretinách stále viedol najtesnejším rozdielom.

Domáci tréner zamiešal zostavou a efekt sa dostavil už po 12 sekundách hry. Boltunove nahodenie do bránkoviska tečoval Hvila, puk sa odrazil k osamotenému Bartečkovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránu - 2:0. Hostia sa nevzdávali, peknú akciu v 45. minúte zakončil bekhendovým blafákom Mišura a Piešťany znížili na rozdiel gólu. Poistiť domáce vedenie mohol osamotený Hvila, jeho zakončenie z ideálnej pozície skončilo na zadnom mantineli. Blízko k vyrovnaniu bol Haring, ale puk cez ležiaceho Kostúra neprepasíroval. Piešťany si v samom závere zobrali oddychový čas, z ľadu stiahli i brankára Rybára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 15. Takáč (Matis), 41. Bartečko (Hvila, Boltun) - 45. Mišura (Konečný), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, Rozhodovali: Jonák - Gajan, Smrek, 1174 divákov

Zostavy:
HK Poprad: Kostúr - Suchý, Kurali - Fabian, Dinda - Kasík, Malina - Makovský, Pitka - Sýkora, Bartečko, Hvila - Paločko, Boltun, Kroták - Matis, Paukovček, Takáč - Gápa, Mlynčár, M. Nagy.
ŠHK 37 Piešťany: Patrik Rybár - Šedivý, Škadra - Brňák, Rais - Cuník, Bučka - Krajčík, Srnec - Konečný, Mišura, Klempa - Pašek, Holovič, Kutálek - Hamrák, Peško, Haring - Vaculín, Toman, B. Rapáč.

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Takéto víťazstva si veľmi cením, bojovali sme až do konca. Dnes sme sa poriadne vytrápili, chcelo to z našej strany viac agresivity a korčuľovania. Cením si vydreného víťazstva viac, ako keď sa mužstvu darí. Vyzdvihnúť chcem najmä výkon brankára Matúša Kostúra."
Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Začali sme veľmi dobre, ale pribrzdili nás oslabenia. Súper sa počas nich dostal na koňa, vzápätí sme inkasovali nešťastný gól. V druhej tretine to bol vyrovnaný hokej. Mali sme aj smolu, keď sme trafili dve tyčky. Stále sme verili v obrat. Na začiatku tretej tretine sme dostali gól, ktorý rozhodol zápas. Keď začneme premieňať šance, budeme úspešnejší."