Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Poprad rozšíril súpisku o lotyšského centra Švanenbergsa

Na snímke radosť hráčov Popradu po úvodnom góle v zápase 1. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Poprad 15. septembra 2023 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Švanenbergs strávil juniorské roky v MHL v drese HK Riga a nastupoval aj v KHL za Dinamo Riga.

Poprad 30. decembra (TASR) - Novou posilou hokejistov HK Poprad stal lotyšský útočník Janis Švanenbergs. Vedenie účastníka Tipos Extraligy o tom informovalo na oficiálnej klubovej webstránke.

"Objavila sa na trhu možnosť získať Janisa a tak sme sa s ním dohodli na zmluve do konca aktuálnej sezóny s následnou opciou. Ide o mladého a talentovaného útočníka, ktorý podpísal dvojcestnú zmluvu,“ uviedol športový riaditeľ klubu Július Koval.

Švanenbergs strávil juniorské roky v MHL v drese HK Riga a nastupoval aj v KHL za Dinamo Riga. Celkovo za neho odohral 65 zápasov s bilanciou 11 bodov a 5 gólov. Na 14 duelov nastúpil aj v najvyššej fínskej súťaži v drese Lukko Rauma. Dvadsaťdvaročný center bol v minulom ročníku spoluhráč Ryana Dmowského v Idahu, kde začal aj túto sezónu. V ECHL odohral 61 zápasov s bilanciou 25 bodov a 14 gólov.